"Nirvana" prodana iz 6. pokušaja

BROD GODINAMA USIDREN U UMAŠKOJ LUCI dobio novog vlasnika, jedrenjak će uskoro isploviti PREMA SPLITU


Novi vlasnici su iz Splita te od Hrvatskog registra brodova u Splitu moraju zatražiti svjedodžbu za tegljenje broda. Nakon što HRB utvrdi fizičko stanje broda i otklone se osnovni nedostaci nužni za ishodovanje potvrde o sposobnosti plovidbe broda, u Lučkoj kapetaniji Pula ukinut će se zabrana isplovljavanja za "Nirvanu"

Na šestoj javnoj dražbi na Trgovačkom sudu u Rijeci, brod "Nirvana" koji je već pet godina usidren u umaškoj luci, prodan je tvrtki iz Splita koja priprema potrebnu dokumentaciju za njegovo isplovljavanje, potvrdio nam je Serđo Stojnić, ravnatelj Lučke uprave Umag-Novigrad.

- Vlasnici su iz Splita te od Hrvatskog registra brodova u Splitu moraju zatražiti svjedodžbu za tegljenje broda. Nakon što HRB utvrdi fizičko stanje broda i otklone se osnovni nedostaci nužni za ishodovanje potvrde o sposobnosti plovidbe broda, u Lučkoj kapetaniji Pula ukinut će se zabrana isplovljavanja za "Nirvanu". Predložio sam novim vlasnicima da to odrade u roku od desetak dana, jer metereolozi najavljuju veće promjene vremena oko Velike Gospe, što bi prouzročilo odgodu plovidbe, objasnio je Stojnić.

Prodaju "Nirvane" potvrdio je i Loris Rak, stečajni upravitelji tvrtke Hidrobiro Milana Vukšića, dojučerašnjeg vlasnika broda.

Na zadovoljstvo ribara i brodara, počelo je odbrojavanja do trenutka kada će "Nirvana" napokon isploviti iz umaške luke, jer, kako smo već izvještavali, motorni brod "Nirvana" usidren je u umaškoj luci već nekoliko godina i zauzima nekoliko vezova bez plaćanja naknade. Umaški ribari su još 2015. pokrenuli inicijativu da se brod ukloni. Inspekcijskim nadzorom u svibnju 2015. utvrđeno je niz nedostataka na brodu, između ostalog i da mu je istekla svjedodžba o sposobnosti za plovidbu. Od tada je, i na zahtjev Stojnića kao ravnatelja Lučke uprave Umag-Novigrad, pokrenut postupak novog nadzora, jer vlasnik i zapovjednik "Nirvane" Milan Vukšić nakon prvoga nadzora nije ništa poduzeo. (PIŠE Sanja BOSNIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini