operativni sastanak

Rekordna predsezona, sezona - podbacila. Labin u lipnju s gotovo 20 posto manje gostiju

| Autor: Branko Biočić
Plaža Maslinica u Rapcu (Snimio Branko Biočić)

Plaža Maslinica u Rapcu (Snimio Branko Biočić)


Analiza ulaska u špicu turističke sezone bila je tema operativnog sastanka održanog u Gradu Labinu kojeg je vodio gradonačelnik  Valter Glavičić, a prisutni su bili još direktorica turističke zajednice Labin-Rabac Astrid Glavičić i direktor trgovačkog društva "1. Maj d.o.o. Labin" Dorijano Bažon.

Kako je istaknuto, u prvih šest mjeseci ove godine broj noćenja je na razini 97,5 posto rezultata prošle turističke sezone na području Grada Labina. Međutim, rezultati za lipanj su lošiji od lanjskoga lipnja za 19 posto, ali se očekuje bolja popunjenost u srpnju, kolovozu i rujnu.

Nevezano od broja turista, zajednički je zaključak da kvaliteta destinacije mora biti i dalje na maksimalnom nivou što se tiče uređenosti, čistoće javnih površina, hortikulture. Naglašeni su problemi u povećanoj količini otpada po Rapcu, a kao rješenje se primijenio dvostruko češći odvoz otpada u naselju Rabac tijekom ljetnih mjeseci.

Isto tako, u Rapcu, Starom Gradu i Prtlogu pojačat će se intenzitet ophodnje i čišćenja javnih površina, odnosno pražnjenja kanti po lokacijama uz plaže. Vodi se borba protiv ilegalnih kampera na Prohaski gdje su nedavno postavljene i tabele upozorenja o zabrani kampiranja, a svakodnevne su i kontrole komunalnih redara.

Pri kraju je i farbanje ograde uzduž cijele ulice Slobode, a nastaviti će se farbanje ograda i po stepenicama koje spajaju ulicu Slobode sa Plominskom ulicom. Nastavlja se i sa obrezivanjem biljaka po javnim stepenicama po Rapcu. Na tri rabačke plaže montirane su kantice sa kartonskim pepeljarama za opuške i trajno će se nadopunjavati do kraja sezone.

Grad Labin pojačao je autobusne linije prema Rapcu u popodnevnim satima, kao i od početka mjeseca uveo tradicionalni besplatni bus za učenike iz Labina prema Rapcu i obrnuto. Gradonačelnik Glavičić je zahvalio svim dionicima na zajedničkom trudu da kvalitativno sezonu odrade čim bolje, a slijedeći sastanak je za 15-ak dana s ciljem analize povratnih informacija sa terena i rješavanja uočenih nedostataka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter