LJETO U KAŠTELIRU I LABINCIMA

Puno zanimljivih događaja i noviteta svakog utorka i petka. Donosimo detalje

| Autor: Glas Istre
(Foto: TZO Kaštelir-Labinci)

(Foto: TZO Kaštelir-Labinci)


I ovog ljeta održat će se brojna ljetna zbivanja u Kašteliru i Labincima. Kad je riječ o novitetima, osmišljen je spoj rekreacije uz uživanje u domaćim delicijama: jedinstvena gastro-rekreativna avantura Gourm-E-bike koja predstavlja posve novu dimenziju kaštelirskog kraja.

Radi se o vođenoj turi na električnim biciklima tijekom koje se ide u obilazak lokalnih OPG-ova, gdje posjetitelje očekuju degustacije domaćih delicija, poput vina, maslinovih ulja, slasnih zalogaja ili craft pića. Ovaj program će se održavati svakog utorka tijekom srpnja i kolovoza od 8.30 do 12.30 sati. Jedna tura podrazumijeva maksimalno 15 sudionika.

Petkom će se održavati Friday Tasting, ispred prodavaonice Butiga u Kašteliru. Butiga s pravom nosi epitet lokalnog carstva domaćih proizvoda, pa će upravo ispred te prodavaonice posjetitelji svakog petka tijekom srpnja i kolovoza od 19 do 22 sata moći degustirati proizvode jednog lokalnog OPG-a po promotivnim cijenama, što će svim ljubiteljima domaćih proizvoda omogućiti da otkriju najbolje autohtone delicije i okuse kaštelirskog kraja.

Krajem srpnja tradicionalno će se obilježiti kaštelirska Gramperijada koja će se održati 25. srpnja. Riječ je o jedinstvenoj istarskoj gastronomskoj manifestaciji, jedinoj u Istri koja je posvećena krumpiru.

Ove godine slijedi jubilarna, 20. Gramperijada na kojoj će biti predstavljeno mnoštvo maštovitih jela od krumpira, uz obilje zabave i dobre glazbe za koju će se pobrinuti Grooversi i DJ Johnny B. Svakako treba zapamtiti i dvije znakovite osmice, odnosno, 8. kolovoza, jer će se tog datuma u Kašteliru održati Craft party na kojem će sve prisutne svojom glazbom zabavljati DJ Johnny B.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter