dar pulskih supružnika Žerić

Područna škola Banjole dobila slobodnu knjižnicu

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Foto: OŠ Banjole)

(Foto: OŠ Banjole)


Male slobodne knjižnice su već osvojile svijet pa tako i Hrvatsku. Već smo se navikli viđati simpatične šarene kućice, maštovite i unikatne izrade, kako niču po gradskim kvartovima. U Puli i okolici mnoge je kućice za knjige izradio i postavio bračni par Žerić - Ornela Benčić Žerić i suprug Edin Žerić.

(Foto: OŠ Banjole)(Foto: OŠ Banjole)

- Zaslužni su i za najnoviju postavljenu kućicu u dvorištu naše Područne škole Banjole. Djeca i djelatnici Škole su tim povodom upriličili malu svečanost. Pozdravni govor i zahvalu donatorima održao je ravnatelj škole, Jakov Batinović istaknuvši veliko zadovoljstvo ovom privilegijom te je potaknuo djecu da što češće navraćaju do kućice kako bi nešto posudili ili ostavili u njoj, kazala je knjižničarka OŠ dr. Mate Demarina Medulin Dušanka Đokanović koja im je objasnila da se više takvih kućica nalazi u okolici, a sve su označene i na interaktivnoj karti kako bi ih se moglo lakše pronaći pa će tako biti označena i ova njihova.

(Foto: OŠ Banjole)(Foto: OŠ Banjole)

Djeca su pjesmom i glazbom uveličala ovaj događaj, a zatim su svečano položila prve knjige u kućicu. Donijela su ih sa sobom od kuće, potaknuti učiteljima i roditeljima, želeći nekome drugome priuštiti zadovoljsvo čitanja. Bračni par Žerić je objasnio kako je krenula kod njih ljubav prema tome.

- Posebne zahvale idu i učiteljici Martini Jakovčić koja je potaknula i nosila cijeli projekt oko postavljanja kućice, čime je učenike i djelatnike Područne škole Banjole obogatila za novo vrijedno iskustvo, veli knjižničarka Đokanović.


Podijeli: Facebook Twiter