rockwool iz pićna

Istarska tvornica kamene vune drugu godinu za redom proglašena najboljom u oštroj konkurenciji

| Autor: Glas Istre
Tvornica Rockwool u Pićnu

Tvornica Rockwool u Pićnu


Tvornica kamene vune Rockwool iz istarskog Pićna proglašena je najboljom tvornicom unutar Rockwool Grupe. Ovo veliko priznanje hrvatskoj tvornici dolazi drugu godinu zaredom, a značajno je jer je istarski Rockwool imao veliku konkurenciju. Grupa, naime, ima čak 51 tvornicu diljem svijeta, od kojih njih 39 proizvodi kamenu vunu, piše Poslovni.hr.

Tvornica u Istri ponovno je najbolja tvornica kamene vune Rockwool Grupe, i to drugu godinu za redom, objavili su iz Rockwoola. Kažu da ovo proglašenje, posebno s obzirom na veliku konkurenciju, potvrđuje posvećenost kvaliteti ali i predanost svih zaposlenika. “Svi djelatnici tvornice posebno su posvećeni zaštiti na radu i bilježe impresivne rezultate i na tom području”, ističu iz kompanije.

Navode i da ovaj izuzetni uspjeh dodatno potvrđuje važnost posvećenosti kvaliteti, održivosti, inovaciji i predanosti, ističući hrvatsku tvornicu Rockwool kao lidera ne samo u regiji, već i globalno. “Priznanje za najbolju tvornicu unutar Grupe potvrda je i kamene vune koja se proizvodi u Hrvatskoj kao vrhunskog proizvoda. Visoki postotak recikliranog udjela u završnom proizvodu (gotovo 40 posto) govori dovoljno o održivosti samog proizvoda, a bitno je naglasiti da tvornica u Istri posluje poštujući visoke kriterije ISO standarda za kvalitetu, okoliš, energiju i zaštitu i sigurnost na radu, ali i razne druge europske certifikacije i norme” ističu.

Kao jedan od ključnih faktora koji je pridonio ovom uspjeha izdvajaju izvanredan angažman zaposlenika tvornice. “Kroz njihovu strast, predanost i neprestani trud, postignuti su vrhunski rezultati u proizvodnji te zadržana visoka razina zaštite na radu . Impresivno je napomenuti da tvornica Rockwool bilježi više od 1480 dana bez ozljede na radu koja je rezultirala izgubljenim danom, što ne samo da svjedoči o iznimnoj sigurnosti na radu, već i o zajedničkom naporu cijele tvornice prema očuvanju zdravlja i dobrobiti zaposlenika. Ovaj uspjeh odražava duboku predanost tvornice Rockwool prema proizvodnji najkvalitetnije kamene vune, ističući time izvanrednu izdržljivost, energetsku učinkovitost i održivost proizvoda za koje možemo reći kako su ponosno proizvedeni u Hrvatskoj”, navode iz Rockwoola.

“Ova nagrada ne samo da slavi trenutni uspjeh, već postavlja i temelje za budućnost u kojoj tvornica Rockwool nastavlja biti sinonim za vrhunsku kvalitetu kamene vune. Osvojiti ovu prestižnu nagradu drugu godinu zaredom iznimno je priznanje za našu tvornicu i sve naše vrijedne zaposlenike. Svim našim zaposlenicima čestitam na ovom velikom uspjehu. To potvrđuje našu predanost vrhunskoj kvaliteti, inovaciji i sigurnosti na radu. Ponosni smo što možemo distribuirati proizvode Made in Croatia diljem svijeta”, rekao je Aleks Fonović, direktor tvornice.

Zaštita na radu među ključnim je segmentima svake industrije. Statistike pokazuju da pažljiva implementacija sigurnosnih mjera ne samo da smanjuje broj ozljeda na radu, već i povećava produktivnost i poslovnu učinkovitost. Prema podacima Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu, stopa ozljeda na radu u Hrvatskoj kontinuirano opada zahvaljujući stalnim naporima tvrtki, između ostalih i tvrtke Rockwool, u promicanju sigurnosnih standarda i edukaciji zaposlenika o važnosti pridržavanja propisa o zaštiti na radu. Osim što osigurava fizičko zdravlje radnika, zaštita na radu također stvara osjećaj sigurnosti i zadovoljstva među zaposlenicima, što je temelj za dugoročni uspjeh i održivost tvornice, napominju iz kompanije.

“Činjenica da smo postigli 1480 dana bez ozljede koja je rezultirala izgubljenim danom dokazuje koliko je važna kultura sigurnosti koju njegujemo u tvornici. To je rezultat naše predanosti pravilnim postupcima i međusobnoj podršci, proaktivnom stavu kada je riječ o rizicima te je inspiracija za nastavak našeg rada u budućnosti”, ističe Ivan Sakač, inženjer zaštite na radu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter