Traži se najkvalitetnija turistička ponuda

Svi oni koji zadovolje uvjete natječaja naći će se u novom izdanju brošure "The best of Poreč Riviera"

| Autor: Zvonimir Guzić
Natječaj je otvoren do 17. lipnja

Natječaj je otvoren do 17. lipnja


I ove godine je pokrenut eno-gastronomski projekt, Turističkih zajednica klastera Poreč Riviera kojeg čine TZ Poreč, TZ Tar - Vabriga, TZ Funtana, TZ Kaštelir-Labinci i TZ Vižinada, naziva "The best of Poreč Riviera" u sklopu kojeg je otvoren natječaj za ocjenjivanje i izbor restorana, konoba, vinara, maslinara, proizvođača sira i meda, slastičarna, barova i autohtonih suvenirnica koji posluju na području klastera.

Kvalitetne informacije

Cilj natječaja je da se posjetiteljima ali i lokalnom stanovništvu Poreštine ponude kvalitetne informacije o eno-gastronomskoj ponudi prema kriterijima izvrsnosti, te dodatno promovira autentični sadržaj kroz već afirmiranu turističku ponudu uz podizanje kvalitete i obogaćenje turističke ponude na području Klastera Poreč Riviera. Na natječaj koji je otvoren do 17. lipnja mogu se prijaviti poslovni subjekti koji na području Grada Poreč i Općina Tar - Vabriga, Funtana, Kaštelir - Labinci i Vižinada obavljaju djelatnosti u jednoj ili više navedenih kategorija od restorana, vinara, maslinara, sladtičara, konoba i barova, do proizvođača sira, meda i suvenirnica sa etno i gastro proizvodima. Uvjeti za prijavu su da subjekt mora imati uredno poslovanje i biti registriran za sve oblike djelatnosti kojima se bavi u kategoriji u kojoj se natječe, da mora poslovati najmanje jednu godinu prethodno prijavi na predmetni natječaj, te mora zadovoljavati minimalne tehničke uvjete za sve oblike djelatnosti kojima se bavi u kategoriji u kojoj se natječe.

Prijave se, uz osnovne podatke poslovnog subjekta, kratak opis djelatnosti i argumente temeljem kojih se kandidira za uvrštenje na listu "The best of Poreč Riviera", mogu predati putem online obrazaca koji se nalaze na web stranicama turističkih zajednica klastera Poreč Riviera.

Ocjenjivanje provodi stručni žiri koji se sastojati od pet članova koji provjerom na terenu, izravnim razgovorima i snimkom stanja prikuplja informacije i podatke o poslovanju.

Brošura

Svi oni koji zadovolje uvjete natječaja, nakon ocjenjivanja turističke zajednice naći će se u novom izdanju brošure ‘’The best of Poreč Riviera’’ koja će se dijeliti u Informativnom centru turističkih zajednica, turističkim agencijama i recepcijama hotela.

- Istra se posljednjih 15-ak godina nametnula kao regija vrhunske eno-gastronomske ponude. S ovom brošurom smo pokušali približiti našim gostima široku paletu proizvoda koju klaster Poreč Riviera nudi ali u drugačijem izdanju - u brošuru ulaze samo najkvalitetniji nositelji ugostiteljske ponude. To nije demotivirajuće za druge, naprotiv, to je samo poticaj da svi skupa ulažemo u kvalitetu i da držimo korak sa svjetskim gastro trendovima. Brošura je u 2023. godini doživjela svoje 1. izdanje, a svaka sljedeća će se osvježiti dopunjenim informacijama, jer će eno-gastronomska ponuda klastera kroz godine zasigurno kvalitativno rasti, rekao je Nenad Velenik, direktor Turističke zajednice Poreč, koja je kordinator cijelog projekta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter