istra u saboru

Dalibor Paus: Hrvatska je uvijek na krivoj strani rang lista, kada je po dobrom - onda smo pri dnu, kada je po lošem - onda smo pri vrhu

| Autor: Glas Istre
(Foto: IDS)

(Foto: IDS)


"Hrvatska je više-manje uvijek na krivoj strani rang liste, kada je po dobrom - onda smo pri dnu, kada je po lošem - onda smo pri vrhu. Moramo smanjiti opće stope PDV-a za značajniji iznos, s 25% na najmanje 22% kako bi građanima olakšati ovaj inflatorni udar", komentirao je predsjednik i saborski zastupnik IDS-a Dalibor Paus govoreći o i dalje rastućoj inflaciji na današnjem aktualnom prijepodnevu u Hrvatskom saboru.

Paus je ukazao na činjenicu da unatoč tome što u Hrvatskoj raste zaposlenost i pada nezaposlenost, kao i tome što rastu plaće te što je BDP iz kvartala u kvartal sve veći, cijene u trgovinama za naše građane i dalje su previsoke:

-Kada naši građani izađu iz trgovine, srazmjer između težine vrećice u njihovoj ruci i praznine u njihovom novčaniku nije dobar, naglasio je Paus te dodao da je Hrvatska i dalje među zemljama s najvećom stopom inflacije te s najvišim inflatornim udarom za građane.

Stava je da se mora pronaći rješenje koje će pomoći svim našim građanima, a što IDS vidi u smanjenju opće stope PDV-a za značajniji iznos s 25% na najmanje 22%. Smatra da je to dobar način kako građanima olakšati ovaj inflatorni udar.

Premijer Plenković je u svom odgovoru istaknuo da smanjenje opće stope PDV-a neće povoljno utjecati na cijene, ali uvažava ideju IDS-a.

Paus je na kraju istaknuo kako i druge europske države imaju diferenciranu stopu PDV-a, ali ipak više od dvije trećine njih ima opću stopu 22% ili manju, a od Hrvatske veću opću stopu ima samo Mađarska.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter