ČETIRI ZLATNE MEDALJE

Senzacionalan uspjeh istarskih maslinara u New Yorku

| Autor: Marijana Ćurt
(OIO Vivo)

(OIO Vivo)


Na najvećem i najprestižnijem svjetskom natjecanju u kvaliteti ekstra djevičanskog maslinovog ulja New York International Olive Oil Competition (NYIOOC) istarski maslinari iz tvrtke Oleum Maris osvojili su četiri zlatne medalje za svoje Oio Vivo brendove Žižolera, Vodnjanska Buža, Rozinjola i Istarska Bjelica.

Sudački panel

Sudački panel ovog prestižnog natjecanja čini tim vodećih svjetskih stručnjaka koji slijede rigorozan tehnički protokol za analizu svakog ulja, a dobitnici nagrada predstavljaju se u službenom vodiču za najbolja svjetska maslinova ulja -The Best Olive Oil Index. Njegov godišnji popis dobitnika nagrada smatra se autoritativnim vodičem za najbolja ekstra djevičanska maslinova ulja.

(OIO Vivo)(OIO Vivo)

Ovakvim uspjehom se rijetki u Hrvatskoj, pa i u svijetu, mogu pohvaliti, posebno ako se uzme u obzir impozantna brojka uzoraka maslinovih ulja koji su poslani na prosudbu i broj zemalja koje su sudjelovale, te činjenica da Oio Vivo ekstra djevičanska maslinova ulja već petu godinu zaredom osvajaju zlatne medalje na ovom prestižnom natjecanju.

U Oio Vivu navode da su ove nagrade potvrda stabilne kvalitete, kontinuiranog rada i ulaganja, a prvenstveno ljubavi prema maslinama i maslinovom ulju i želje da se svakom konzumentu ponudi najbolja kvaliteta.

Oio Vivo maslinik je jedan od najvećih maslinika južnog dijela Istre kojeg čini 15.000 stabala na površini od 56 hektara. Paleta monosortnih Oio Vivo ekstra djevičanskih maslinovih ulja sastoji se od Vodnjanske Buže, Rozinjole, Istarske Bjelice i rijetke sorte Žižolere koja je specifična za područje Vodnjana, te od mješavina blažeg Bona i intenzivnog Gajarda. Ulje proizvode samo iz svog ploda pa samim time imaju i kontrolirano porijeklo ulja i njegovu kvalitetu.

U njihovom masliniku i kušaonici svaki posjetitelj ima priliku dobiti cjelokupni doživljaj vezan za uzgoj maslina i proizvodnju maslinovog ulja.

Kvaliteta iznad svega

Kako je Istra kao i cijela Hrvatska s količinom proizvedenog maslinovog ulja zanemarivo područje u odnosu na maslinarske velesile, u Oio Vivu su uvjereni da je važno istupiti kvalitetom ulja, jer im se jedino tako može parirati. Njihov odabir je kvaliteta iznad svega u prilog čemu idu i mnogobrojne nagrade koje osvajaju na natjecanjima širom svijeta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter