protekli vikend

FOTOGALERIJA / U Fažani održano prvo izdanje Weekend Outdoor Festivala, jedinog ovakve vrste u Hrvatskoj

| Autor: Glas Istre


Niti prevrtljivo svibanjsko vrijeme nije pokvarilo prvi Weekend Outdoor Festival u Fažani. Održan vani na otvorenom uz fažansku plažu od petka, 24. svibnja do nedjelje, 26. svibnja WOF je okupio više 30 izlagača turističke outdoor ponude u Istri. Prvim izdanjem festivala, organizatorica Katarina Dobrić Dabić izuzetno je zadovoljna, a podrška projektu stigla je od Općine Fažana, Istarske županije i Turističke zajednice IŽ-a, HGK - ŽK Pula, Klastera turističkih zajednica južne Istre te TZO Fažana i direktorice Melite Peroković kao suorganizatora.

Svakako najveća podrška bila je ona od strane izlagača, pružatelja usluge u outdoor turizmu, koji su se bez zadrške odazvali i podržali prvo izdanje ovog festivala jedinog ovakve vrste u Hrvatskoj. Posjetitelji su se mogli upoznati s bogatom turističkom ponudom od kajak tura, hidrobicikala, rancheva, adrenalinskih parkova, quad tura, rent a boatova, škola za skipere, električnih surf daski, ronilačkih centara, podzemnih špilja i muzeja rudnika, turističkih kampova, kamper vozila za najam te specijaliziranih dodataka za vozila i ostale opreme.

Panel rasprave koje su se održavale u petak "Trendovi outdoor turizma u RH i zemljama u okruženju" i "Outdoor kao dio premium turističke ponude Hrvatske" i subotu "Outdoor Lifestyle" i "Digitalizacija i umjetna inteligencija u turizmu – od upravljanja poslovanjem do marketinga" doprinijele su boljem razumijevanju prilika na tržištu, ali i izazova s kojima se poduzetnici u ovom segmentu susreću. Veća podrška, povezivanje i umrežavanje, prepoznavanje već postojećih prilika i razvoj proizvoda outdoor segmenta pravci su koje treba slijediti.

Zamišljen kao prezentacija onoga što outdoor ponuda Istre nudi, organizatori su kroz interaktivni dio festivala zajedno s izlagačima organizirali atraktivne rekreativne i pustolovne utrke koje također čine dio turističke outdoor ponude, a priroda Istre savršen je poligon za takve sportske evente. Velik broj inozemnih i domaćih sudionika u dva su dana imali prilike sudjelovati u opuštenom Cocktail runu u organizaciji ISTRun, ali i "nabrijanoj" pustolovnoj utrci Fažana Adventure Race čiji je organizator bio Kayak centra Pula. Sudionici su se kući vratili bogatiji za još jedno sportsko iskustvo, a najbrži među njima i s nagradama sponzora. U Fažana Adventure Race između 40 timova, 80 sudionika, slavili su: muška ekipa - 1. mjesto Degravisi Double Penetration Team 2: Ivan Kajfeš i Ervin Radulović; miješana ekipa - 1. mjesto AV!: Andraž Hribar i Vedrana Maršić te ženska ekipa - 1. mjesto Spoiled Girlies: Ana Rumiha i Jelena Stanić

Ugostitelji okupljeni na centralnom prostoru nudili su svoje gastrohitove, pa su posjetitelji mogli birati, kušati i glasati za svoj omiljeni burger i koktel. Zabava je uz bendove i koncerte na otvorenom trajala do kasno u noć. A uzbuđenja nije nedostajalo ni za najmanje koji su pokazali koliko su vješti u zmajarenju sa zmajevima koje su sami izrađivali. Da su ljubitelji outdoor aktivnosti ujedno i ljubitelji kućnih ljubimaca bilo je vidljivo i sudjelovanjem brojnih vlasnika pasa na Dog agility poligonu u organizaciji obrta Canis Optimus, nakon čega su mogli počastiti svoje ljubimce u Wau beach baru.

Outdoor turizam u Istri svakako ima svoje poklonike i publiku ,ali i poduzetnike koji imaju što ponuditi i pokazati. Za iduću godinu Weekend Outdoor Fesrival dolazi u još većem i boljem aranžmanu.


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum