važna obavijest za građane

U Medulinu veliki problem sa sve brojnijim divljim svinjama. Upozorenje mještanima - kazne za hranjenje divljih životinja su "paprene" 

| Autor: Glas Istre
(Snimio Srecko Niketic / Pixsell)

(Snimio Srecko Niketic / Pixsell)


Općina Medulin obavještava mještane kako će se od danas do 23. lipnja 2024. godine odvijati provođenje Programa zaštite od divljači u cilju smanjenja brojnog stanja divljači, prvenstveno divljih svinja, koje su se pojavila u naseljima i uznemiravaju mještane.

Također, ovim putem Općina Medulin traži od mještana da ne hrane divlje životinje obzirom da time potiču njihov dolazak u naselja te u blizinu kuća u potrazi za hranom. Na taj način u konačnosti se ne čini dobro životinjama, a ugrožavaju se ostali stanovnici.

Programom zaštite divljači je propisano da krupnoj divljači nije mjesto u naseljima jer je opasna za promet u kojem i sama stradava, uništava poljoprivredne kulture, okućnice i javne travnate površine.

Odlukom o komunalnom redu Općine Medulin i Odlukom o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja sa napuštenim i izgubljenim životinjama, strogo je zabranjeno izlaganje hrane divljim životinjama te će komunalni redari u narednom
razdoblju obavljati pojačane kontrole kršenja navedene odluke i kažnjavati neodgovorne
pojedince za hranjenje divljih životinja.

Predviđena kazna za kršenje navedenih Odluka iznosi do 265 eura. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater