Školarci proveli dan s policijom

Osnovnoškolci iz Medulina i Ližnjana posjetili Policijsku postaju Pula: Ostavljali otiske na papirićima, isprobavali ''pijane naočale''...

| Autor: Glas Istre


Kako bi se bolje upoznali s policijskim poslom, sjedište istarske policije i Policijsku postaju Pula jučer je posjetilo pedesetak učenika Osnovne škole Mate Demarin iz Medulina i Područne škole Ližnjan.

Policijski službenici dočekali su vesele mališane te su im predstavili što sve radi policija i kako izgleda jedan radni dan policajca, a odgovarali su i na brojna pitanja koja su djeca imala o policijskoj službi i policijskim postupanjima, ocjenjivanju policajaca i njihovom obrazovanju.

Nakon što je zamjenik načelnika Policijske postaje Pula Danijel Kupčak uvodno pozdravio djecu, školarci su razgledali šaltere upravnih poslova, a potom su sa zanimanjem obišli dežurstvo policijske postaje, prostorije za zadržavanje i ispitivanje. Zanimalo ih je sve o radu kriminalističkih tehničara te da li se tragovi pronalaze kao u televizijskim serijama. Otkrili su detalje o otiscima papilarnih linija, a za uspomenu na svoj posjet policiji kućama su ponijeli papiriće sa svojim otiscima.

U kratkom predavanju prilagođenom njihovoj životnoj dobi saznali su ponešto i o raznim oblicima ovisnosti, te su se osvijestili kakva je vizija osobe koja je pod utjecajem alkohola, isprobavši ''pijane naočale''.

Svoj posjet završili su razgledavanjem policijskih vozila. Policijski službenici navode da, iako su svi sa zanimanjem promotrili popularnu policijsku "maricu", gotovo da nije bilo djeteta koje se nije poželjelo fotografirati u policijskom presretaču.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater