ovog četvrtka

Dan otvorenih vrata policije u Pazinu: Demonstracija rukovanja vatrenim oružjem, rada s policijskim psom, razgled opreme...

| Autor: Glas Istre
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Policijska uprava istarska ponovno počinje s održavanjem Dana otvorenih vrata pa će se tako ovog četvrtka, 18. travnja, policijski službenici družiti s građanima na Trgu Slobode u Pazinu.

Policijski službenici izložit će policijska vozila i opremu koju koriste u svakodnevnom radu, a građani će moći pogledati i pokazne vježbe.

Program Dana otvorenih vrata počinje u 10 sati, a građani će moći ragledati policijsku opremu i vozila, a policajci će demonstrirati pokazne vježbe - rukovanje vatrenim oružjem, rad sa službenim psom i vježbe interventne policije. Na samom kraju programa građani će opet moći razgledati policijsku opremu i vozila.

U slučaju kiše, program će se održati u maloj polivalentnoj dvorani Školsko-gradske sportske dvorane Pazin (Ulica Tugomila Ujčića, prof. 2).

Policijska uprava poziva sve građane da posjete Dan otvorenih vrata te saznaju nešto više o policijskom pozivu i o tome kako i sami mogu postati policajci ili policajke.

Ministarstvo unutarnjih poslova trenutno ima raspisana dva natječaja. Jedan je namijenjen osobama koje nisu starije od 28 godina i završile su srednju školu, a riječ je o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka. Drugi natječaj namijenjen je mladima koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju, a riječ je o upisu učenika/učenica u III. razred srednje Policijske škole ''Josip Jović''.

U oba programa školovanja polaznicima i učenicima osigurani su smještaj i prehrana, odora i sportska oprema, knjige i školski pribor, mjesečna naknadu za osobne potrebe i dodatno osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, a kategorizirani sportaši imaju pravo i na pojačanu prehranu i nastavak trenažnog procesa. Sve koji završe školovanje čeka siguran posao, a imaju i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini