kad se male ruke slože, sve se može!

Osnovci iz Vižinade neugledno školsko dvorište pretvorili u aromatični vrt. Doznajemo tko im je sve pomogao

| Autor: Glas Istre
(Foto: Valamar)

(Foto: Valamar)


Valamarovi zaposlenici su zajedno s učenicima i učiteljima Osnovne škole Jože Šurana iz Višnjana zasadili aromatični vrt s autohtonim biljem u dvorištu područne škole u Vižinadi. Radi se o nagradi koju je škola osvojila u sklopu prvog izdanja Valamarovog natječaja "Valamar brine za marende fine". Učenici su osmislili i snimili kreativni video u kojem su pokazali što znaju o zdravoj prehrani te je njihov video bio među najboljima koji su pristigli na natječaj.

(Foto: Valamar)(Foto: Valamar)

"Pretočiti ideju uređenja neuglednog školskog dvorišta u aromatični vrt ponekad je moguće baš kao u stihovima „Kad se male (i velike) ruke slože, sve se može!“ U objedinjavanju ciljeva našeg projekta „Zeleni Jože“ i ciljeva projekta „Valamar brine za marende fine“ uključili su se učenici i učitelji naše škole. Učiteljice Davorka Tumpić i Tina Pajdaš dale su svoj doprinos pri snimanju kreativnog videa za Valamarov natječaj, dok su učiteljice Loredana Koraca i Tamara Pariž osmislile Erasmus projekt "Zeleni Jože".

Aromatični vrt kao plod sinergije projekata ostaje nam za uživanje i njegu. Zahvaljujem Valamaru, učenicima i svim djelatnicima škole na ovom lijepom projektu. Nama je u planu uređenje školskog dvorišta u PŠ Vižinada, kako bi ozelenili popločanu površinu i stvorili dvorište ugodno za boravak učenika", izjavio je ravnatelj Osnovne škole Jože Šurana Višnjan Predrag Brkić.

(Foto: Valamar)(Foto: Valamar)

Valamarov društveno odgovorni projekt „Valamar brine za marende fine“ nastao je kao odgovor na izazove s kojima se osnovne škole i roditelji školaraca suočavaju pri organizaciji zdravih obroka za učenike, a podržao ga je i Nastavni zavod za javno zdravstvo Istarske županije. Od 20 škola s područja Istre, Rijeke i okolice te otoka Krka, koliko ih se prijavilo na natječaj, dvije prvonagrađene labinske škole, OŠ Matije Vlačića i Centar „Liče Faraguna“, osvojile su zdrave kuhane Valfresco obroke od kvalitetnih domaćih namirnica kroz cijelu školsku godinu. Još četiri osnovne škole Valamar je također vrijedno nagradio – organizacijom „Dana zdrave hrane“ u Osnovnoj školi Poreč, jednodnevnim izletom u Valamarovo ljetovalište Girandella u Rapcu za OŠ Nikola Tesla iz Rijeke, zatim izletom u jedan od 100 OPG-ova s kojima Valfresco Direkt surađuje za OŠ Ivo Lola Ribar u Labinu te donacijom aromatičnog vrta OŠ Jože Šurana u Višnjanu.

(Foto: Valamar)(Foto: Valamar)

Valamar svakodnevno priprema desetke tisuća ukusnih i zdravih obroka za svoje goste u hotelima i ljetovalištima, a u centralnoj kuhinji u Vinežu, koja je opremljena vrhunskom tehnologijom i prostire se na čak 3.400 m2 površine, dnevno može pripremiti do 25.000 nutritivno vrijednih obroka uz najviše standarde sigurnosti i ispravnosti. Uz svakodnevni otkup i obradu domaćih namirnica, u suradnji s oko stotinu odabranih OPG-ova i lokalnih proizvođača, centralna kuhinja je mjesto gdje Valfresco kuhari pripremaju svoja već poznata gotova i polugotova jela dostupna gostima Valamara i svakom stanovniku Istre i Kvarnera.

Valamar podupire lokalne zajednice u kojima posluje i na društveno odgovoran i održiv način ulaže u zaposlenike, proizvode, destinacije i lokalnu zajednicu, čime se stvaraju nove dugoročne vrijednosti. Valamar provodi i različite projekte usmjerene očuvanju prirodnih resursa i bioraznolikosti te brine za više od 80.000 stabala u svojim destinacijama. Valamar će i ove godine sa svojim gostima provesti donacijsku kampanju „Easy as one, two, tree“, u okviru koje gosti imaju mogućnost donirati za sadnju pa će se i ove godine omogućiti sadnja nekoliko tisuća novih stabala.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum