staza duga 8,58 kilometara

FOTO / Održana 3. Memorijalna brdska–trail utrka Elvira Putina na trasi od Lupoglava do Korita iznad Brgudca

| Autor: Glas Istre
(Foto: PD Glas Istre)

(Foto: PD Glas Istre)


Planinarsko društvo (PD) Glas Istre organiziralo je "Memorijalnu brdsku-trail utrku Elvira Putina" koja je startala u nedjelju, 24. ožujka u 10.30 sati iz Lupoglava do Planinarske kuće Korita (iznad Brgudca).

Ove godine Trku je podržao poznati sportski brend. Decathlon je zajedno s PD-om Glas Istre posebno pripremio nagrade za prva tri mjesta u obje kategorije, ženskoj i muškoj. 

(Foto: PD Glas Istre)(Foto: PD Glas Istre)

Donosimo rezultate prva tri mjesta u dvije kategorije:  

- u kategoriji žena najbolje vrijeme imala je Irena M. Šajatović (01:00:08), drugo mjesto osvojila je Mihaela K. Hek (01:01:56), dok je na treće mjesto utrčala Valentina Stančić (01:03:44). 

- kod muškaraca prvo mjesto osvojio je Igor Rudan (00:50:56), drugo mjesto Aleks Grah  (00:51:46), a Antonio Chiavalon (00:52:18) treće mjesto.

(Foto: PD Glas Istre)(Foto: PD Glas Istre)

Trka koja se tradicionalno kreće prekrasnim krajolikom posebna je zbog pozitivne atmosfere kojom odiše cijeli sportsko-rekreativni događaj. Poseban doživljaj je na samom kraju utrke kada se svi sudionici, natjecatelji i volonteri, okupljaju oko kuće Korita i uživaju u toplom obroku, čaju i predivnoj prirodi.

Staza utrke duga je 8,58 kilometara s visinskom razlikom od 655 metara, a skoro cijelim putem se kreće po označenoj planinarskoj stazi duž prelijepih obronaka Ćićarije te kroz Park prirode Učka. Ovom obnovljenom utrkom, oživljena je prva brdska utrka u Istri koju je PD Glas Istre organizirao početkom 90-tih godina prošlog stoljeća. Utrka je dobila status "memorijalna" te je posvećena planinarki Elviri Putini.

U utrci su sudjelovali sportaši, rekreativci, planinari, šetači i ostali ljubitelji prirode.

(Foto: PD Glas Istre)(Foto: PD Glas Istre)

"Hvala im na podršci te se nadam da ćemo ovu suradnju nastaviti u još ljepšem i boljem izdanju. Posebna se želimo zahvaliti gospodinu Mischelu iz grupacije Lalizas koji nam je omogućio idealnu poziciju starta utrke. I svakako hvala obitelji Putina koja je bila dio ovog događaja od samog početka te su i u nedjelju bili ravnopravni dio naše male planinarske obitelji na Koritima," zaključio je predsjednik Planinarskog društva Željko Ravnić.

Utrka je bila regulirana prema naputcima, pod nadzorom oka i štoperice nezaboravnog sudca utrke Dragana Radomirovića, koji je ujedno trčao trku početkom 90-ih.

(Foto: PD Glas Istre)(Foto: PD Glas Istre)

Nakon održane utrke, završni program i proglašenje pobjednika održano je ispred Planinarske kuće Korita.


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater