Spomen dom

Povodom Međunarodnog dana žena u Pazinu trodnevni program filma, glazbe i kazališta

| Autor: Glas Istre
(Snimio Mario Poje)

(Snimio Mario Poje)


U četvrtak, 7. ožujka u 19 sati, u sklopu 10. Ženijalnih dana, Kino Pazin premijerno prikazuje film Une Gunjak “Ekskurzija”. Radi se o filmu koji je svjetsku premijeru doživio na festivalu u Locarnu, gdje je i dobio posebno priznanje.

Podsjetimo, Una Gunjak je za svoj kratki film “Kokoška”, u njemačko-hrvatskoj koprodukciji, osvojila nagradu EFA-e 2014. “Ekskurzija” je priča o tinejdžerici Iman iz Sarajeva koja  privlači pažnju starijeg dečka. Kada za vrijeme igre istine ili izazova slaže da se poseksala, glasina se proširi školom i stvari izmiču kontroli. 

U petak, 8. ožujka u 19.30h održat će se koncert proslavljene pjevačice Danijele Martinović.  Zvjezdani put Danijele Martinović započeo je u još osnovnoškolskoj dobi. Sa 14 godina počela je pjevati u grupi Dominik a ubrzo se pridružila grupi Delfini. S Delfinima je krenula na turneju kao prateći vokal Mate Miše Kovača.

Suradnja s grupom “Magazin” označila je njezin pravi profesionalni početak. Nakon pet godina s “Magazinom”, 1991. započinje samostalnu karijeru s albumom “Zovem te ja”. Uslijedili su brojni uspjesi na festivalima i nagrade, uključujući i pobjedu na Dori 1998. sa pjesmom “Neka mi ne svane” s kojom je ostvarila značajan uspjeh na Eurosongu.

Osim glazbene karijere Danijela je također ostvarila uspjehe kao autorica slikovnica za djecu Mala Dama te knjiga motivacijskih poetskih zapisa Šalabahter Života.
2023. izašla je njena autobigrafija knjiga “Tuširanje duše” te ubrzo postala jedna od najprodavanijih u Hrvatskoj. Ulaznice su dostupne u sustavu Entrio. 

U subotu, 9. ožujka u 20h glumica Ana Poznanović izvest će nam svoju monodramu “Ako sam žena nisam konj” u režiji Jovana Ljubenovića.  Komedija za jake žene i hrabre muškarce. Urnebesna komedija o ženi koja traži ljubav.

Komična i iskrena priča jedne žene koja, tražeći onog pravog, na momente gubi samu sebe. Priča je to o zaljubljivoj i pomalo naivnoj djevojci od trenutka gubljenja nevinosti do zrelog doba. Suštinski, to je priča svake žene koja nastoji da pronađe “onog pravog”. Priča o pametnoj mladoj ženi koja radi glupe stvari. Zbog ljubavi. Zbog biološkog sata.
Zbog babe. O babi koja je tjera da se uda. O muškarcima koji ne bi da se ožene.

Priča koja će vas nasmijati i rasplakati. Priča koju će svaka žena razumjeti...
Da li postoje sretni krajevi u ljubavi ili nas je, kako kaže glavna junakinja, "zajebao Holivud"? Pogledajte ovu monodramu koja će vas nasmijati do suza, ali i natjerati da se zamislite nad vječitim pitanjem svake žene - da li sam ja normalna.

Ova monodrama na komičan način prikazuje sazrijevanje od prvog zaljubljivanja do prvih bora i jednu od najvažnijih borbi svake žene – borbu da prihvati samu sebe.

Ulaznice su dostupne u sustavu Eventim. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of