deseta godina zaredom

Istarski grad poduzetnicima nudi 2.000 eura potpora

| Autor: Zvonimir Guzić
(Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)

(Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)


Grad Poreč desetu je godinu zaredom objavio javni poziv poduzetnicima da se prijave za poticaj razvoja poduzetništva, za koji je ove godine iz proračuna izdvojeno više od 90 tisuća eura.

Prijavom na javni poziv pojedini korisnik može ove godine ostvariti do 2.000 eura potpore. Novost su i uvećane potpore podnositeljima zahtjeva mlađima od 30 i starijima od 54 godine za čak 30 posto. Time se želi poticati poduzetništvo mladih i onih nešto starijih osoba.

Osim redovnog programa potpora poduzetnicima, Grad Poreč-Parenzo nastavlja i sufinancirati postavljanja elemenata urbane opreme u starogradskoj jezgri onim obveznicima na koje se primjenjuje Odluka o urbanoj opremi starogradske jezgre Grada Poreča. Dodjeljuje se bespovratna potpora u maksimalnom iznosu od 1.000 eura, a može se iskoristiti za postavljanje tende, natpisa, reklame, rasvjete izloga, video nadzora, terase, stalka, jelovnika i slično, u skladu s rješenjem Konzervatorskog odjela u Puli.

Treći natječaj, na koji se mogu javiti poduzetnici, je onaj za dodjelu bespovratnih sredstava putem vaučera za (su)financiranje troškova izrade prototipa novog proizvoda, što je neophodno za komercijalizaciju poduzetničke ideje odnosno novog proizvoda, za čiju je realizaciju Grad uspostavio suradnju s Riječkom razvojnom agencijom Porin.

Poduzetnici i obrtnici Poreča imaju priliku dobiti vaučere za besplatno korištenje moderne industrijske opreme iz domene 3D modeliranja, 3D skeniranja i 3D printanja u Proizvodnom parku Torpedo u Rijeci. Ovo je prva takva usluga u Istri s kojom bi porečki poduzetnici mogli besplatno raditi prototipove proizvoda, čime se želi dodatno potaknuti i podržati proizvodnja u Poreču.

U sklopu javnog poziva poduzetnicima za poticanje razvoja poduzetništva Grad je prošle godine dodijelio više od 50 tisuća eura kroz osam različitih mjera, dok je u posljednjih pet godina potporu Grada koristilo više od 250 korisnika, kojima je dodijeljeno više od 150.000 eura bespovratnih sredstava.

Ukupan iznos iz godine u godinu raste i mjere se prilagođavaju potrebama porečkih obrtnika i poduzetnika, a sve u cilju nastavka razvoja gospodarstva i podizanja kvalitete života u gradu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter