Policija i Sportska zajednica IŽ

FOTO / Mladi sportaši diljem poluotoka obilježili Dan ružičastih majica

| Autor: Glas Istre


Policija uprava istarska i Sportska zajednica Istarske županije su treću godinu zaredom nizom aktivnosti u suradnji sa istarskim sportskim klubovima obilježili Dan ružičastih majica.

Ove godine su sudjelovali: KBK Planet sport Pula, Atletski klub Medulin, Vaterpolo klub Pula, Rukometni klub Umag, Ženski odbojkaški klub Rovinj, ronilački klubovi Mladost Medulin i Boškarin Pula, Kickboxing klub Buje i plivački klubovi iz Pule.

Svi kluboi koji su sudjelovali su jedan trening posvetili borbi protiv vršnjačkog nasilja te su odjenuli ružičaste majice koje je osigurala Sportska zajednica IŽ. Zajedno s policijskim službenicima su mladi sportaši osvijestili različite oblike nasilja koji vrlo često ostaju neprepoznati od strane njihovih vršnjaka.

Policjaci su djeci, kroz prikaz stvarnih situacija, ukazali na ponašanja koja imaju obilježja fizičkog, verbalnog, socijalnog, seksualnog, psihičkog i cyber nasilja. Također su ih naučili kako i od koga mogu zatražiti pomoć kada se nađu u takvoj situaciji.

Mladi plivači, trkači, odbojkašice i djeca koja treniraju borilačke sportove još su jednom rekla veliko NE svim oblicima nasilja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter