Fenoliga ugošćuje kazalište Fort Forno

U 22 godine vrijedni Premanturci organizirali 282 događanja

| Autor: Vanesa Begić
Najava za predstavu "Čitač ljudi"

Najava za predstavu "Čitač ljudi"


»Fenoliga - udruga u kulturi« započinje novu sezonu događanja uz predstavu »Čitač ljudi«, na programu u premanturskoj Školi danas u 19 sati.

Fenoliga je, počevši od 2002., tada kao neformalna skupina entuzijasta, formalno osnovana 2009. godine; do danas ukupno organizirala 282 različite manifestacije i to: pet projekcija dokumentarnih filmova (od čega su tri bile Hrvatske premijere), pet promocija knjiga, 18 predstava (17 različitih predstava - deset različitih izvođača), 23 izložbe (30 autora), 87 koncerata (73 različitih postava), te te 144 predavanja (104 predavača).

Tri predavanja i 15 koncerata održano je u Puli, dvije predstave i jedno predavanje u Medulinu, jedno predavanje u Vinkuranu, a sve ostale manifestacije, njih 260, održane su u Premanturi. Sve manifestacije udruga je sufinancirala sredstvima članova Udruge (koji ne primaju honorar za svoj rad, niti im se isplaćuju troškovi), a njih 41 financirala je u potpunosti.

Uz to Udruga je sudjelovala u organizaciji premanturske fešte »Lovrečeve« s Vijećem mjesnog odbora Premantura, te božićnih manifestacija (živih jaslica i koncerta) koje je organizirala Građanska inicijativa žena Premanture. Udruga je pomagala i u realizaciji različitih programa Općine Medulin, Turističke zajednice Medulin i Javne ustanove Kamenjak te imala je i uspješnu suradnju s Politehnikom Pula.

Alfa i omega Fenolige je David Pauletta, koji djeluje uz niz entuzijasta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini