Suradnja s istarskim influencerom Marcom Cuccurinom

POGLEDAJTE VIDEO / Valter Flego: LGBTQIA+ zajednica odraz je moderne i normalne Hrvatske

| Autor: Glas Istre
Valter Flego i Marco Cuccurin

Valter Flego i Marco Cuccurin


"Živimo u zemlji u kojoj velik broj pripadnika LGBTQIA+ zajednice zbog straha od diskriminacije odbija sve oblike zdravstvenog liječenja, u zemlji u kojoj velik broj mladih ne dobiva posao zbog svog seksualnog identiteta, a šansa da dožive beskućništvo je čak 120% veća nego kod pripadnika heteroseksualne zajednice. To nije Hrvatska u kojoj želim da moja djeca odrastaju. Želim modernu i normalnu Hrvatsku", naglasio je europarlamentarac Valter Flego prilikom predstavljanja novog video uratka na društvenim mrežama u suradnji s Marcom Cuccurinom.

Cuccurin i Flego još su jednom udružili snage na društvenim mrežama Tik Toku, Instagramu i Facebooku, kako bi upozorili na nužnost jačanja prava manjinskih zajednica u društvu te borbe protiv vršnjačkog nasilja, što su ujedno i društveno osjetljive teme u fokusu Flegove liberalne Renew Europe grupacije u Europskom parlamentu.

Svestrani mladi kreativac i influencer iz Istre Marco Cuccurin smatra da "ovakvim projektima smanjujemo diskriminaciju i osvješćujemo ljude koliko je različitost poželjna i potrebna" te naglašava kako "gej populacija odnosno LGBTQ+ zajednica doživljava nasilje svaki dan. Fizičko nasilje doživljava 29%, čak 92% verbalno te 17% seksualno nasilje".

Cuccurin je istaknuo zahvalnost što "političari poput Valtera ne zatvaraju oči pred ovim problemom već su spremni suočiti se s istim". Zanimali su ga i Flegovi stavovi po pitanju zapošljavanja pripadnika ove manjinske zajednice.

- Svatko treba biti svoj i svatko svakoga treba poštivati. To su temeljne europske vrijednosti za koje se snažno zalažem. Nečiji seksualni identitet odnosno seksualna pripadnost su mi apsolutno nebitni prilikom zapošljavanja niti bi ikad smjeli činiti razliku. Djecu trebamo i doma i u školama učiti da je svatko jednako vrijedan i da svako dijete zaslužuje jednake šanse, zaključio je zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Valter Flego.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater