suradnja općine s dirh-om

FOTOGALERIJA / Na području Općine Medulin nastavlja se rušenje bespravno sagrađenih objekata

| Autor: Glas Istre


Na području općine Medulin započelo je dugoočekivano rušenje bespravno sagrađenih objekata. Nakon što su stručne službe Općine Medulin utvrdile da građevine nemaju akt legalnosti, komunalno redarstvo Općine Medulin upućeno je na teren kako bi izvršilo uvid i snimilo stanje na terenu. Po završetku očevida predane su prijave Državnom inspektoratu RH koje je za 6 objekata izdalo Rješenje o uklanjanju. Općina Medulin svakodnevno vrši izvide na terenu te upućuje prijave DIRH-u za bespravno sagrađene objekte, a prošloga tjedna je napokon započelo rušenje istih.

Vlasnici bespravnih objekata su po zaprimanju Rješenja o uklanjanju uz nadzor Državnog inspektorata samostalno pristupili uklanjanju vlastitih bespravno sagrađenih objekata.

Ovaj čin početka rušenja objekta na području općine Medulin rezultat je dugogodišnjih napora Općine Medulin te suradnje s Državnim inspektoratom, a konačno dovodi do konkretnih zahvata u prostoru. "Stručne službe Općine Medulin redovito vrše uvide na terenu te prijavljuju bespravno sagrađene objekte Državnom inspektoratu čime prestaje naša nadležnost. Raduje nas što je i općina Medulin konačno došla na red te što naše borbe s bespravnom gradnjom nisu bile uzaludne. Očekujemo i daljnja rušenja bespravno sagrađenih objekata na našem području. Nastavit ćemo i dalje uporno prijavljivati bespravnu gradnju, a vjerujemo da će nas i država u tome pratiti", izjavio je načelnik Ivan Kirac.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini