Prestižno priznanje Studiju Tumpić/Prenc

Srebro za projekt "Vrijeme je za tvoje vrijeme"

| Autor: Mladen Radić
Anselmo Tumpić, Andrea Rosar, Aleta Brattoni i Hena Crnović (Foto PROMO)

Anselmo Tumpić, Andrea Rosar, Aleta Brattoni i Hena Crnović (Foto PROMO)


Nakon što su se nedavno sa Zagreb Design Weeka vratili s nagradom u kategoriji grafičkog dizajna za vizualni identitet i signalizaciju Gradskog bazena Rovinj, Studio Tumpić/Prenc sada je nagradu na natjecanju Golden Drum osvojio i za projekt "Vrijeme je za tvoje vrijeme", kojeg su osmislili za limitirano izdanje vina Teran Barrique vinarije Franc Arman. Na ovogodišnjem izdanju prestižnog natjecanja Golden Drum u slovenskom Portorožu za ovaj projekt osvojili su srebro.

(Foto PROMO)Nagrađeni dizajn (Snimio Dejan Hren)

Dizajn s porukom

- Radi se o već nagrađivanom projektu koji naglašava važnost strpljenja. U današnje vrijeme kada živimo užurbanim tempom, ovim se projektom poziva da usporimo. Kao što proces stvaranja vina iziskuje mnogo truda, rada i vremena, tako i samo vino zahtijeva vrijeme kako bi u potpunosti sazrelo, kaže kreativni direktor studija Anselmo Tumpić.

Zato su kreativci iz Studija Tumpić/Prenc ovo vino zaključali u kutiju, a od njezinog otvaranja kupca dijeli 28 pomno osmišljenih poruka o enologiji, povijesti obitelji Arman, procesu proizvodnje vina i karakteristikama vina. Poruke šalje aplikacija koja je dostupna putem QR koda s kutije, a zamišljene su tako da vinoljupca upoznaju s ljepotama i specifičnostima vinarstva, kako bi i sam "sazrio" do ključnog trenutka - otvaranja boce. Na kraju aplikacija šalje šifru kojom će vlasnik Terran Barriquea moći otvoriti svoju premium kutiju, a na boci će ga dočekati poruka "Vrijeme je za tvoje vrijeme".

Svoju su nagradu predstavnici Studija preuzeli na gala večeri u sklopu festivala. Studio je tijekom svečane dodjele proglašen drugom najboljom agencijom regije. Adriatic agencija godine posebna je nagrada i dodjeljuje se na temelju sustava bodovanja Festivala za najuspješnije prijave iz zemalja jadranske regije.

(Foto PROMO)Limitirano izdanje Teran Barrique (Snimio Dejan Hren)

Satisfakcija za trud

- Veliko nam je zadovoljstvo primiti ovu nagradu za posebno nam dragi projekt. U njega smo zaista uložili mnogo truda, pa nas veseli vidjeti kada ga prepoznaje i struka, poručili su iz Studija, nadodavši da su im se, kako bi projekt ugledao svjetlost dana, pridružili i brojni zaslužni suradnici: Delta Reality za osmišljavanje aplikacije, Botonega za realizaciju kutije i Etikgraf za realizaciju etikete, kao i Abeceda komunikacije za organizaciju predstavljanja proizvoda.

Golden Drum festival već desetljećima ima velik utjecaj na razvoj kreativne, marketinške i oglašivačke industrije na prostoru Europe. Manifestacija slavi najbolje ideje, timove i pojedince koji su ostavili trag u industriji, odnosno, kako to sami navode, "one koji su uspjeli udahnuti dušu velikoj ideji". I ove je godine zabilježen rast broja prijava iz svih dijelova svijeta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of