hrvatske ceste pokrenule proces

Nazire se rješenje za neadekvatnu prometnicu na ulazu u Poreč iz smjera Baderne: Planovi za njezino uređenje postoje već dugo vremena, ali...

| Autor: Milan Pavlović
U ljetnim mjesecima na ovoj prometnici su česte gužve (Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

U ljetnim mjesecima na ovoj prometnici su česte gužve (Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)


Grad Poreč zadnjih je godina značajno unaprijedio lokalnu cestovnu infrastrukturu, pa se nekad praktično svakodnevni prometni kolapsi, danas rijetko događaju i u samoj špici turističke sezone.

No svojevrsna "rak rana" i nezavršena priča ostaje neadekvatna prometnica na ulazu u grad iz smjera Baderne koja vapi za uređenjem, a kakvi su izgledi i planovi za to govorilo se i na ovotjednoj sjednici porečkog gradskog vijeća.

- Radi se o cesti nad kojom ingerenciju ima državna razina, planovi za njezino uređenje postoje već dugo vremena, no problem je s neriješenim imovinsko-pravnim pitanjima. Nakon brojnih upita i zahtjeva s naše strane, Hrvatske ceste pokrenule su proces evidentiranja ceste u kojem bi to pitanje vlasništva, pogotovo na dionici od Bonaci do Poreča, bilo definitivno riješeno i vjerujem da će to brzo biti gotovo. U nekakvom državnom i županijskom planu, pa tako i u prijedlogu prostornog plana koji će se uskoro naći pred vama, predloženo je da se rezervira prostor za izgradnju četverotračne ceste kako bi se jednog dana kad se Hrvatske ceste odluče na investiciju to moglo i realizirati, govoreći na tu temu kazao je gradonačelnik Loris Peršurić.

Podsjetio je na problem koji s prometom imaju žitelji naselja koja se nalaze uz tu prometnicu, pogotovo naselja Varvari, te je informirao vijećnike kako su zatražili od države da se na izlasku iz tog naselja na cesti Baderna - Poreč izgradi kružni tok za što je Grad, ako je potrebno, spreman sudjelovati u financiranju izrade idejnog rješenja ili glavnog projekta.

- Prije svega da povećamo sigurnost i protok, ali i uključivanje na glavnu prometnicu iz naselja Varvari. Vjerujem da će država nakon toga krenuti u izradu projekta za svih osam kilometara te zahtjevne dionice do Bonaci, te da će taj proces i trajati neko vrijeme, ali vjerujem da će u dogledno vrijeme ona ipak biti izgrađena, kazao je Peršurić.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of