eko akcija čišćenja

Ove će se nedjelje ponovno čistiti podmorje novigradskog akvatorija

| Autor: Anđelo Dagostin
Novigrad (Arhiva Glasa Istre)

Novigrad (Arhiva Glasa Istre)


Članovi novigradskog Sportskog ronilačkog kluba "Erik Radin" kreću u još jednu eko akciju čišćenja podmorja. Bit će to treća od ukupno četiri eko akcije koje su predviđene u sklopu projekta "Festival mora 2" koji je nastavak prvog i vrlo uspješnog "Festivala mora".

Ovaj projekt SRK "Erik Radin" provodi u partnerstvu s Lučkom upravom Umag-Novigrad čija je logistička podrška bila od nemjerljive pomoći još u prvoj eko akciji čišćenja podmorja održanoj 26. ožujka ove godine.

Druga akcija uslijedila je već 22. travnja i polučila je iste rezultate s obzirom da je iz podmorja izvučena velika količina otpada. Cilj projekta je što više očistiti podmorje i priobalje te osvijestiti i upoznati javnost sa stanjem i problemom zagađenosti podmorja i priobalja.

Ujedno, želi se poboljšati stanje okoliša te redovitim čišćenjem omogućiti lakše razmnožavanje morskih životinja i rast morskih biljaka. Na taj način se štiti i čuva bioraznolikost FLAG područja u akvatoriju grada Novigrada, što je od ključne važnosti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini