najuspješnije istarske tvrtke

Plakete Zlatna kuna labinskom Carel Adriaticu, Aura proizvodima iz Buzeta i tvrtki Limski kanal iz Kanfanara

| Autor: Gordana Čalić Šverko
Istarski dobitnici Zlatne kune za 2022. godinu (Snimila Gordana Čalić Šverko)

Istarski dobitnici Zlatne kune za 2022. godinu (Snimila Gordana Čalić Šverko)


Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Pula na svečanosti održanoj u prostoru Destilerije Aura u Buzetu, dodijelila je plakete Zlatna kuna najuspješnijim istarskim tvrtkama u 2022. godini.

Carel Adriatic d.o.o. Labin dobitnik je Zlatne kune u kategoriji velikih trgovačkih društava, Aura proizvodi d.o.o. iz Buzeta u kategoriji srednjih trgovačkih društava, a Limski kanal d.o.o. iz Kanfanara u kategoriji malih trgovačkih društava. Priznanje HGK za 90. obljetnicu postojanja i uspješnog poslovanja dodijeljeno je Istarskom vodovodu Buzet, a preuzeo ga je direktor Mladen Nežić.

Plaketa Zlatna kuna predstavlja simbol izvrsnosti u gospodarstvu. Označava posvećenost, stručnost i naporan rad tvrtki koje su se istaknule svojim izvanrednim rezultatima. Svake godine, svečanost njene dodjele okuplja najbolje od najboljih i to je prilika da se oda priznanje izvrsnosti u gospodarstvu, te podrže tvrtke koje su uložile velik trud kako bi gospodarstvo Istarske županije bilo uspješnije i prosperitetnije.

Jasna Jaklin Majetić, Boris Miletić, Mišel Sirotić, Miro Dodić i Damir Kajin (Snimila Gordana Čalić Šverko)Jasna Jaklin Majetić, Boris Miletić, Mišel Sirotić, Miro Dodić i Damir Kajin (Snimila Gordana Čalić Šverko)

- Zlatne plakete HGK zaista imaju svoju vrijednost i svi naši dobitnici su ponosni nositelji znaka i prepoznatljivosti kvalitete. Ove godine odabir je zaista jako dobar, od velikih poput Carela koji je četvrti put dobitnik plakete, izvoznik koji ulaže puno u proširenje proizvodnje, u visoku kvalitetu, u zaštitu okoliša, onih u kategoriji srednjih trgovačkih društava, Aure iz Buzeta s vrhunskom kvalitetom proizvoda, u čijem je impozantnom projektnom zdanju održana svečanost, do kategorije malih trgovačkih društava, obiteljske tvrtke s dugogodišnjom tradicijom, dobro poznate u ugostiteljstvu, "Vikinga" iz Limskog kanala, istaknula je predsjednica HGK - Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić.

Poslovni tajnik HGK - Županijske komore Pula Damir Sirotić naglasio je da je istarsko gospodarstvo u prošloj godini bilo jako uspješno. Kraj godine Istra je dočekala s većim brojem registriranih trgovačkih društava i većim brojem zaposlenih u odnosu na prethodnu godinu.

Svečanost je održana u Destileriji Aura u Buzetu (Snimila Gordana Čalić Šverko)Svečanost je održana u Destileriji Aura u Buzetu (Snimila Gordana Čalić Šverko)

Svi ključni pokazatelji poslovanja pokazuju rast u odnosu na 2021. godinu. Najveći rast zabilježen je u izvozu, a zatim u ostvarenom ukupnom prihodu gospodarstvenika, a ostvarena dobit je dvostruko veća nego u 2021. godini.

Tri vodeće djelatnosti u županiji i prema ostvarenom ukupnom prihodu i prema dobiti i dalje su prerađivačka industrija, trgovina i turizam. Od svih županija, Istarska županija je zahvaljujući radu, trudu i investicijama istarskih poduzetnika, ostvarila drugu najveću neto dobit u Hrvatskoj, nakon Grada Zagreba.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater