SREĆOM NITKO NIJE OZLIJEĐEN

VIDEO / Gliserom izletili na plažu u kampu u blizini Medulina

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva Glasa Istre)

Ilustracija (Arhiva Glasa Istre)


Kupače u kampu u blizini Medulina, kako javlja Morski.hr, jučer je zadesila poprilično neočekivana situacija. Naime - dok su gosti kampa uživali u kupanju, sunčanju i odmoru, na metar od ljudi na plaži - izletio je gliser. 

Kako navodi Morski.hr, svjedoci iz kampa s kojima su imali priliku razgovarati, kažu da se sve dogodilo u sekundi, gliser se jednostavno stvorio tu pred ljudima i srećom u nesreći, nije bilo nastradalih.

Iz istarske policije, kao i Lučke kapetanije Pula nemaju zabilježen događaj, što znači da ovo nasukavanje, poput onog prije 4 dana u Novalji i brojnih drugih diljem obale, nisu niti prijavili.

Prema Pravilniku o sigurnosti plovidbe u unutarnjim morskim vodama i teritorijalnom moru Republike Hrvatske, zapovjednik pomorskog objekta dužan je bez odgode obavijestiti MRCC Rijeka putem obalne radiopostaje Plovputa d.o.o. na VHF radijskom kanalu 16, VHF DSC kanala 70, ili na besplatnom telefonskom broju – 195 (00 385 1 195) o svakoj nesreći ili nezgodi ili izvanrednom događaju koji utječe na sigurnost plovnog objekta, kao što je sudar, nasukavanje, oštećenje, kvar ili lom, naplavljivanje ili pomicanje tereta, svako oštećenje trupa ili oštećenje konstrukcije plovnog objekta, ili osoba na njemu. To sve mora obaviti u roku od 12 sati.

Kako je to izgledalo, pogledajte u videu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater