u gospodarskoj zoni facinka

U Poreču je za promet otvoren novi rotor

| Autor: Glas Istre
Za promet je otvoren novi rotor u Poreču (foto: Grad Poreč)

Za promet je otvoren novi rotor u Poreču (foto: Grad Poreč)


Nakon mjesec dana radova, danas je za sav promet otvoren novi, fiksni rotor kod trgovačkog centra Eurospin u porečkoj gospodarskoj zoni Facinka.

Novi rotor zamijenio je dosadašnje privremeno i montažno rješenje, te sada čini sastavni dio porečke međuzaobilaznice, čija je glavna uloga bolja prometna povezanost i sigurnost kod pristupa zoni Facinka, kao i rasterećenje Ulice M. Vlašića i porečke zaobilaznice.

Početku radova prethodilo je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, jer je dio obuhvata sadašnjeg križanja bilo u vlasništvu Laguna commerce d.d. u stečaju, zbog čega je proces bio dugotrajan. Ipak, po rješavanju imovinsko-pravnih donosa, projekt i radovi izvedeni su u vrlo kratkom roku, financirao ih je Eurospin Hrvatska d.o.o., uz nadzor Grada Poreča.

Vodilo se računa, koliko je godi to bilo moguće, da se radovi otvore tek po dovršetku međuzaobilaznice, kako bi se izbjeglo stvaranje prometnih gužvi i onemogućio pristup tom dijelu gospodarske zone, što je i postignuto, tako da nova prometna infrastruktura u turističku sezonu ulazi potpuno opremljena.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini