SLUČAJ "KAMENJAK" JOŠ NIJE ZAVRŠEN

Bivša ravnateljica Maja Šarić najavljuje tužbe protiv sadašnjeg ravnatelja Aljoše Ukotića i bivšeg medulinskog načelnika Gorana Buića. "Vrijeme je da se podmire računi"

Sada kada u rukama imam dokument, rješenje DORH-a, koji se temelji na detaljnim analizama svih spornih dokumenata i koji jasno kaže da sam nevina po svim točkama prijave, došlo je vrijeme da vidimo koliko su nevini oni koji su me išli micati na jedan tako neljudski i tako podao način, vjerojatno misleći da trenutno nisam u situaciji pružiti neki ozbiljni otpor, budući da sam bila u drugom stanju s tek rođenom bebom u rukama. Malo su me podcijenili, poručuje Šarić

| Autor: Marcello ROSANDA
Maja Šarić (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Maja Šarić (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Odbačena je kaznena prijava protiv bivše ravnateljice Javne ustanove Kamenjak Maje Šarić koju je početkom 2020. godine, zbog sumnje da je počinila kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti, protiv nje podnijela Javna ustanova Kamenjak na čelu s ravnateljem Aljošom Ukotićem. Podsjetimo, Šarić je 2019. godine smijenjena s te dužnosti zbog sumnji u razne nepravilnosti, a sud je sada pravomoćno potvrdio da nije počinila ništa nezakonito. Šarić sada poprilično oštro najavljuje odmazdu. Kako neslužbeno saznajemo, njena privatna tužba protiv Ukotića je već u proceduri, dok je u pripremi ona protiv bivšeg medulinskog načelnika Gorana Buića.

Došlo vrijeme za istinu

"Sada kada u rukama imam dokument, rješenje DORH-a, koji se temelji na detaljnim analizama svih spornih dokumenata i koji jasno kaže da sam nevina po svim točkama prijave, došlo je vrijeme da vidimo koliko su nevini oni koji su me išli micati na jedan tako neljudski i tako podao način, vjerojatno misleći da trenutno nisam u situaciji pružiti neki ozbiljni otpor, budući da sam bila u drugom stanju s tek rođenom bebom u rukama. Malo su me podcijenili", poručuje Šarić.

Aljoša Ukotić (foto: Arhiva)Aljoša Ukotić (foto: Arhiva)

"Ostaje samo jedno pitanje, a to je koliku su zapravo štetu ti "dobročinitelji" nanijeli Kamenjaku i ustanovi. Bilo bi lijepo da se institucije malo i time pozabave, a mogu krenuti od činjenice za koju postoje javno dostupni dokumenti. Naime, kako je moguće da se za sustav koji je novi koštao 500 tisuća kuna, na ime njegove revitalizacije planira duplo veći iznos, odnosno milijun kuna? A to je samo početak ledene sante za koju sam prikupila dokumentaciju. Vrijeme je da ljudi čuju istinu potkrijepljenu dokumentacijom i da se podmire računi", tvrdi Šarić.

Valja podsjetiti da je Visoki upravni sud sredinom prošle godine odbio njezinu žalbu na odluku Upravnog suda u Rijeci o njezinom razrješenju s mjesta ravnateljice Kamenjaka. To znači da za Šarić više nije postojala mogućnost da se vrati na radno mjesto ravnateljice Kamenjaka, a mandat joj je formalno istekao u kolovozu prošle godine.

No, vratimo se malo unazad. Upravno vijeće Kamenjaka je u srpnju 2019. godine na izvanrednoj sjednici odlučilo pokrenuti postupak razrješenja Šarić s mjesta ravnateljice na temelju sedam nepravilnosti koje su, prema njihovim tvrdnjama, otkrili internom istragom.

Tada joj se spočitavalo da je teško narušila međuljudske odnose među djelatnicima ustanove te da javnu nabavu i druge elemente poslovanja Kamenjaka nije provodila sukladno propisima. Usput, u tih sedam točaka "optužnice" nije bio naveden nestanak oko milijun kuna od naplaćenih ulaznica na Kamenjaku, što policija i tužiteljstvo već godinama istražuju bez uspjeha.

"Što se tiče moje druge žalbe koju je Upravni sud u Rijeci odbio, moram spomenuti da je sutkinja odbila provesti dokazni postupak. Nigdje niti jednom riječju nije objašnjeno zašto se žalba odbija, koji sam ja to zakon prekršila, niti je navedeno za koliko sam navodno štetila ustanovu", tvrdi Šarić.

Predstava za javnost

Dakle, iako je kaznena prijava odbačena, sud je na koncu potvrdio njeno razrješenje.

"Na proljeće 2019. dok sam bila trudna i na porođajnom, kreće medijska hajka na mene, pa 19. kolovoza 2019. pokreću moje razrješenje i razrješuju me unatoč svim dokazima i argumentima koje sam iznijela, a što je kasnije DORH svojim izvidima i ispitivanjima svjedoka i utvrdio. Isti dan, vjerojatno prije donošenja odluke o mom razrješenju, budući da je sjednica vijeća održana navečer, Ukotić u ime JU Kamenjak podiže kaznenu prijavu protiv mene bez objektivnog razloga, što se opet vidi iz rješenja DORH-a", kaže Šarić i naglašava da za tu kaznenu prijavu nije imala pojma sve dok nedavno nije dobila informaciju da je ona odbijena. No, ranije se protiv nje najavljivala još jedna kaznena prijava.

Goran Buić (FOTO: Goran ŠEBELIĆ/CROPIX)Goran Buić (FOTO: Goran ŠEBELIĆ/CROPIX)

"Dana 28. rujna 2020. na Općinskom vijeću donose novo razrješenje i načelnik Goran Buić traži suglasnost za pokretanje kaznenog postupka protiv mene s istim razlozima koji su odbijeni sedam dana ranije u rješenju koje je donio DORH. To je bila predstava za javnost jer tu kaznenu prijavu nikada nije ni podnio, ali mu je trebao alibi da bi opravdao moje drugo razrješenje. To je trenutno na Ustavnom sudu gdje sam podnijela tužbu", kaže Šarić i najavljuje da će sada "poravnati račune koristeći se svim pravnim i zakonski dopuštenim sredstvima i alatima".

"Bili su jaki i veliki u svojim očima dok su me kao horda moralnih nakaza kasapili znajući da je moj jedini grijeh taj što sam im se ispriječila na putu ostvarenja njihovih privatnih interesa, koje su željeli i na kraju i realizirali na štetu Kamenjaka", poručuje Šarić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater