Mladen Draguzet:

"Nema više dobre zarade na lak način! Na obali su navikli raditi samo tri mjeseca, a to nije normalno. Istra može imati goste cijelu godinu, ali treba raditi"  

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ  
"Naša sezona počinje 15. siječnja i traje skoro do prosinca" - kaže Mladen Draguzet / Team building za tvrtku Rimac koji je organizirala Draguzetova "Istra Adventure"

"Naša sezona počinje 15. siječnja i traje skoro do prosinca" - kaže Mladen Draguzet / Team building za tvrtku Rimac koji je organizirala Draguzetova "Istra Adventure"


Nedavno je pri Hrvatskoj gospodarskoj komori - Županijskoj komori Pula osnovana Strukovna grupa putničkih agencija, za čijeg je predsjednika jednoglasno izabran Mladen Draguzet, direktor tvrtke Istra Adventure d.o.o. iz Barbana. Ideja je jasna - Istra ima potencijal raditi minimalno 300 dana godišnje. Bila je to prigoda za razgovor i odgovor - je li to moguće i kako?!

- To je moguće. To zapravo funkcionira već i sada. Mi ne govorimo napamet. Ne bavimo se ovdje politikom, već smo doista svi u turizmu i sve to provodimo. Međutim, moj cilj je sada, kada sam već izabran na tu funkciju, da malo proširimo taj krug, i to na način na koji smo mi u Barbanu to već i napravili. Nas je tamo 15 partnera, i to iz različitih vrsta usluga. Tu je, primjerice, Ranč Barba Tone, adrenalinski park Glavani, agencije koje nude kuće za odmor u našoj okolici, partneri iz Žminja kao što su "Latus" s mliječnim proizvodima te "Istarski gušti" s kobasicama, pa Pršutarna Jelenić.

U Krnici imamo partnera koji ima brod za prijevoz gostiju, a ja imam ponudu quadova, buggyja, jet skijeva i kajaka. Potom su tu i razne konobe i restorani. Tu je i Savičenta sa svojim kaštelom Morosini-Grimani i sa svim svojim popratnim sadržajima koji su super, jer oni isto rade cijelu godinu. To je odlično, jer, recimo sada, kada je loše vrijeme i kada gosti nemaju gdje ići, uvijek možemo k njima u dvorac. I to je priča koja funkcionira i koja se poklopila savršeno u ove naše programe.

Mi funkcioniramo na taj način i svi još uvijek imamo goste, iako je prosinac. I ne samo to, zadovoljan gost se vraća i preporučuje drugima… I u konačnici - to je ispala jedna dobra priča za svih i traje kroz cijelu godinu, kaže Draguzet.

Navijači i igrači

Novoosnovana sekcija objedinit će turističke i putničke agencije i pustolovni turizam, a za sada su krenuli tek s desetak članova. No, problem je, kako nas upozorava Draguzet, što su prije svi automatski bili članovi HGK, a nakon izmjene zakona svatko mora odlučili hoće li pristupiti Komori ili ne. Stoga su mnogi ispisani, odnosno nisu ni znali da se moraju posebno opet sami prijaviti, pa ih se sada iznova kontaktira da se priključe.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini