prognoza vremena

Jako pogoršanje vremena pred vratima: Stiže kiša, grmljavina i snijeg u gorju

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)

Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)


Večeras stiže jače pogoršanje vremena koje nam ponovno donosi kišu, a mogući su i grmljavinski pljuskovi. Promjena će završiti sa snijegom u gorju, nakon čega slijedi nekoliko stabilnijih dana, piše Istramet

Zbog mogućnosti obilnih oborina tijekom petka (>50 mm), na snazi je žuto upozorenje DHMZ-a. Također, žuto upozorenje izdano je i zbog juga.

Najobilnije oborine sudeći prema meteorološkim kartama ponovno će pogoditi riječko zaleđe i Gorski kotar, međutim i drugdje može biti izraženijih pljuskova.

U noći na subotu kiša će u gorju naglo okrenuti na snijeg uz stvaranja snježnog pokrivača. U Gorskom kotaru očekujemo 10-15 centimetara, ponegdje i malo više, a vjerojatno će se zabijeliti i Učka te dio Ćićarije. Snijega može nakratko biti i u nekim nizinama središnje Hrvatske.

Prolazno će zapuhati umjerena i jaka bura uz izražen pad temperature zraka.

Bit će to brzo i kratkotrajno zahladnjenje koje ne donosi prave zimske dane. Nedjelja i ponedjeljak tako nam donose pretežno sunčano vrijeme uz jutarnji mraz i dnevne temperature zraka do 10 °C. Puhat će većinom slaba do umjerena bura.

U nastavku idućeg tjedna ponovno valja očekivati više oblaka, a porasti će i temperature zraka uz južinu

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini