PROJEKT UČKA 360°

VRATIMO LIVADE LEPTIRIMA! Osniva se volonterski kamp za obnovu travnjaka na Učki


Prijavljuje se preko online obrasca, za nekoliko dana ili čitavo vrijeme trajanja kampa. Radne akcije će se održavati od 8 do 11 te od 17 do 19 sati, volonteri će spavati u šatorima, a hranu koju osigurava organizator pripremati na logorskoj vatri. Sudjelovanje u radu kampa, hrana i voda su besplatni. Djeca i psi su dobrodošli

U sklopu projekta Učka 360°, Javna ustanova Park prirode Učka u suradnji s projektnim partnerom Udrugom BIOM, od 12. do 24. srpnja organizira prvi u nizu volonterskih kampova za obnovu travnjaka na području Učke pod nazivom "Vratimo livade leptirima!", a cilj je zarasle travnjake na najvišoj istarskoj planini vratiti u prvobitno stanje i na taj način spriječiti gubitak bioraznolikosti. Udruga za biološka istraživanja BIOM iz Zagreba nevladina je strukovna organizacija koja se bavi zaštitom prirode i okoliša kroz biološka istraživanja i popularizaciju prirodnih vrijednosti.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti ispunjavanjem online obrasca te pridružiti se kampu na nekoliko dana ili čitavo vrijeme njegova trajanja. Radne akcije će se održavati od 8 do 11 te od 17 do 19 sati, volonteri će spavati u šatorima, a hranu koju osigurava organizator pripremati na logorskoj vatri. Sudjelovanje u radu kampa, hrana i voda su besplatni. Djeca i psi su dobrodošli. Traži se jedino dobra volja, spremnost na rad i suradnju i sudjelovanje u krčenju zaraslih travnjaka i održavanju kampa. (G. ČALIĆ ŠVERKO)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum