LABIN: INTENZIVIRAJU SE RADOVI UOČI POČETKA TURISTIČKE SEZONE

Uređuju se parkirališta, pješačke staze, putovi i nogostupi

| Autor: Branko BIOČIĆ
Arhiva

Arhiva


Govoreći o rekonstrukciji uske ceste koja povezuje Gornji Rabac s Labinom preko Ripende, pročelnica za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i izdavanje akata za gradnju Anamarija Lukšić, rekla je da se upravo dovršava parcelacijski elaborat koji bi trebao biti gotov za 15 dana i zatim se prosljeđuje na katastar i sud, a nakon toga krenut će s rješavanjem imovinskih odnosa

Na posljednjoj sjednici labinskog Gradskog vijeća tijekom aktualnog sata bilo je nekoliko pitanja vijećnika povezanih s infrastrukturom i uređenjem naselja uoči početka nove turističke sezone. Tako je, odgovarajući na pitanje vijećnika Đuliana Kosa iz IDS-a koji je predložio bolje obilježavanje i registriranje parkirališta u Rapcu na Google kartama, pročelnik gradskog odjela za komunalno gospodarstvo i upravljanje imovinom Donald Blašković rekao kako je Grad Labin početkom veljače počeo s uređenjem parkirališta u naselju Rabac i to na bijelom putu prema Prohaski, između Jadranske i Plominske ulice.

U Rapcu novih 80 parkirnih mjesta

- Na dva dodatna platoa koja će se obilježiti vertikalnom signalizacijom dobilo se oko 80 novih parkirnih mjesta u što je uloženo oko tristo tisuća kuna. Svi znamo koliko u Rapcu znači jedno parkirno mjesto, a kamo li 80. Sanirati će se i podlokane bankine na cesti od Gornjeg Rapca prema Ripendi, zakrpati udarne rupe na toj cesti te pojačati njezino održavanje, pojasnio je Blašković.

Pročelnica gradskog Odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i izdavanje akata za gradnju Anamarija Lukšić, govoreći o rekonstrukciji te uske ceste koja povezuje Gornji Rabac s Labinom preko Ripende, dodala je da se upravo dovršava parcelacijski elaborat koji bi trebao biti gotov za 15 dana i zatim se prosljeđuje na katastar i sud.

- Nakon toga krenut će se s rješavanjem imovinskih odnosa. Najprije će se pozivati vlasnici i pokušati izravna nagodba i sklapanje kupoprodajnih ugovora, a za one parcele, za koje se nadamo da ih neće biti puno, za koje dogovor neće biti postignut, morat će se pokrenuti postupak izvlaštenja. Do kraja godine planiramo doći do građevinske dozvole jer se građevinska dozvola može izdati i ukoliko nisu riješeni svi imovinsko-pravni odnosi. Dovoljan je dokaz da je pokrenut postupak izvlaštenja i onda se može pristupiti i planiranju samog izvođenja. Tada možemo napraviti i planove za samu realizaciju rekonstrukcije te ceste, rekla je Lukšić.

Ažuriranje mapa pješačkih staza

Labinski gradonačelnik Valter Glavičić, odgovarajući na pitanje vijećnika Ivana Peršića (IDS), rekao je kako Turistička zajednica Labina radi na ažuriranju mapa pješačkih staza, markiranje i postavljanje putokaza u cilju pojačanja outdoor aktivnosti.

Pročelnica Lukšić najavila je rekonstrukciju donice od Kanfarelići do Morčaki na Kapelici te da će se u suradnji sa Županijskom upravom za ceste, uz sufinanciranje Grada Labina, postaviti i nogostupi na Kapelici od Kanfarelići do Morčaki što će pospješiti sigurnost za pješake i vozila.

Blašković je, odgovarajući na pitanje Alenke Verbanac iz IDS-a o uređenju putića i prilaza u Prtlogu, rekao da je Upravni odjel za komunalno gospodarstvo tijekom veljače prošao s grejderom sve bijele putove u naselju Prtlog čime su poravnate neravne površine, a krajem travnja i početkom svibnja planira se pojačano održavanje tih putova kako bi Prtlog bio spreman za početak nove turističke sezone. Tijekom svibnja postavit će se i stepenice te rukohvati na dogovorenim mjestima, rekao je pročelnik Blašković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater