POVIJESNI DAN ZA POREČ

OTVORENA NOVA OSNOVNA ŠKOLA i sportska dvorana na Finidi

(M. MIJOŠEK)

(M. MIJOŠEK)


Najmlađi prvašići Osnovne škole Finida Ines Beaković i David Pršurić, uz "asistenciju" porečkog gradonačelnika Lorisa Peršurića, ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak i istarskog župana Valtera Flega, simboličnim su rezanjem vrpce u petak pred nekoliko stotina građana svečano otvorili novoizgrađenu školu i sportsku dvoranu u naselju Finida.

Povijesni je to dan za Poreč, njegovu djecu i obitelji, dan koji se čekao dugi niz godina, jer će od ponedjeljka svi učenici prvi put pohađati nastavu samo u jednoj, jutarnjoj smjeni. Školama će to olakšati organizaciju nastave i slobodnih aktivnosti, dok će sportsku dvoranu moći koristiti popodne i svi porečki sportski klubovi i mnogobrojni rekreativci.

Nakon što je od Republike Hrvatske dobiveno pravo građenja na velikoj parceli između naselja Finida i Čimižin, Grad Poreč je u prošloj godini osigurao sva sredstva za tu kapitalnu investiciju "tešku" ukupno 54 milijuna kuna bez PDV-a i započeo s izgradnjom škole i dvorane, koje su dovršene kako je bilo i najavljeno – prije početka nastave, 3. rujna. (T. KOCIJANČIĆ, snimio M. MIJOŠEK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD SUBOTE

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater