ZAGREB

Uber: U potpunosti poštujemo pravo na prosvjed, ozbiljno shvaćamo pritužbe

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Iz Ubera su priopćili u ponedjeljak kako su upoznati s činjenicom da je nekoliko njihovih partnera vozača prosvjedovalo. poštuju njihovo pravo za prosvjedom iako smatraju da ta skupina ne predstavlja većinu partnera vozača, ali ozbiljno shvaćaju njihove pritužbe.

Sindikat radnika digitalnih platformi (SRDP) prosvjedovao je u ponedjeljak jer se ne slažu s odnosom Ubera prema svojim vozačima, budući da kasne s isplatom naknada, te su izvijestili kako je najavljeni bojkot Uberove aplikacije urodio plodom.

Uber navodi kako usluge u Hrvatskoj rade normalno i dostupne su svima, a Centar za vozače, ispred kojeg je održan prosvjed, nije radio iz sigurnosnih razloga.

"Prošli tjedan došlo je do problema s obradom isplata u lokalnoj banci što je rezultiralo kašnjenjem s isplatom tjedne zarade. Brzo smo poduzeli mjere kako bismo riješili problem i isplatili sve zaostale uplate, što je jutros i riješeno, a zarada je vozačima sjela na račun", stoji u priopćenju.

Navode da su poslali poruku svim partnerima kada su shvatili što se događa te su im se ispričali zbog neugodnosti i naveli kada mogu očekivati isplatu.

"Shvaćamo važnost pravovremenih tjednih isplata za našu zajednicu vozača partnera i učimo iz ovog iskustva kako bismo nastavili poboljšavati naše procese. Što se tiče zarada općenito, ostajemo predani stvaranju održivog okruženja za poslovanje naših partnera, pa smo u tu svrhu nedavno podigli cijene", kažu u Uberu.

Ističu kako to povećanje ne čini značajnu razliku za korisnike Uber aplikacije, ali su prihodi njihovih partnera sada veći.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter