TROSATNO ISPITIVANJE

TODORIĆ U TUŽITELJSTVU IZNOSIO OBRANU, ali nije odgovarao na pitanja

(Hina)

(Hina)


Nakon trosatnog ispitivanja bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić izveden je oko 15 sati iz tužiteljstvu na zagrebačkoj Selskoj cesti i vraćen u zatvor u Remetincu.

Po riječima njegovih odvjetnika Todorić je iznio obranu, ali nije odgovarao na pitanja tužitelja iz zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva.

Todorić je na ispitivanje doveden oko podneva, a njegova odvjetnica Jadranka Sloković ranije je najavila da će iznijeti obranu "u jednom i drugom postupku". Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što ih je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru.

Od pokretanja istrage Todorić nije ispitan u tužiteljstvu, ali je sve sumnje u svoju krivnju odbacivao u nizu blogova koje je objavljivao iz Londona, a u kojima je među ostalim tvrdio da je žrtva političkog progona.

I dok su Todorića ispitivali u tužiteljstvu izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda raspravljalo je, iza zatvorenih vrata, o žalbi njegove obrane na odluku o istražnom zatvoru u koji je smješten prošlog tjedna nakon izručenja iz Engleske. Odluka izvanraspravnog vijeća bit će objavljena u četvrtak prijepodne. (Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater