SPLIT

Split: Osam osoba prekršilo mjere samoizolacije

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Splitska je policija tijekom protekla 24 sata izvršila provjeru 36 osoba prijavljenih za moguće kršenja mjera samoizolacije te su utvrdili kako je tu mjeru prekršilo njih osam, doznaje se u policiji. 

O svemu utvrđenom, kažu, obavijestili su Državni inspektorat.

Poručuju kako će i dalje postupati po dojavama i zaprimljenim informacijama o mogućim kršenjima određenih mjera samoizolacije. "Ukoliko utvrdimo da se osoba ne pridržava rješenja sanitarnog inspektora o samoizolaciji o tome ćemo izvijestiti Državni inspektorat kako bi mogli poduzeti daljnje mjere i radnje prema tim osobama, a sukladno zakonu", kazala je Antonela Lolić iz splitske policije.

Policija je još jednom upozorila na važnost pridržavanja mjera samoizolacije radi očuvanja vlastitog zdravlja ali i zdravlja cjelokupne zajednice.  Istaknuli su da su se osobe kojima je određena mjera samoizolacije dužni ponašati sukladno uputama koje su dobili. 

"Pridržavanjem svih dosad donesenih mjera i uputa od ključne je važnosti jer samo odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana", dodala je na kraju Lolić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater