ZAGREB

Sindikatu mirovinskog osiguranja prijeti stečaj

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Trgovački sud u Bjelovaru pokrenuo je postupak za otvaranje stečaja nad Sindikatom zaposlenih u hrvatskom mirovinskom osiguranju zbog duga od gotovo 55.000 kuna te je ročište za raspravu o uvjetima otvaranja stečaja zakazao za 16.rujna.

Otvaranje stečaja predložili su Zagrebački električni tramvaj (ZET) i Financijska agencija (Fina), navodeći kako je početkom svibnja taj sindikat imao neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana i u ukupnom iznosu od 54.980 kuna.

Osim toga, u sudskom rješenju navodi se da sindikat nema zaposlenih, a postupak utvrđivanja imovine tog dužnika trebala bi utvrdii imenovana privremena stečajna upraviteljica Ivana Brebrić.

Skraćeni stečajni postupak nad sindikatom bio je pokrenut pa obustavljen lani u proljeće, kada je ZET naveo da prema tom sindikatu ima tražbinu u iznosu od čak 1.29 milijuna kuna koja se temelji na sudskoj presudi iz 2016.

Sud je lani u ožujku na temelju toga obustavio provedbu skraćenog stečaja, te je kasnije donio rješenje o otvaranju redovnog stečajnog postupka.

Sindikat zaposlenih u hrvatskom mirovinskom osiguranju osnovan je 1992. sa sjedištem u zagrebačkoj Mihanovićevoj ulici, a kao osoba za njegovo zastupanje u sudskim se odlukama navodi Marijan Prišlin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum