CIRKUS

PROŠIRENJE SLUČAJA JOSIPE RIMAC. Sumnja se da je pomagala odabranima u prolasku državnog ispita, i to na najprimitivniji način! SPOMINJE SE I GABRIJELA ŽALAC

| Autor: Glas Istre

Nova saznanja vezana za slučaj "vjetroelektrane" pokazuju da Uskok sumnja da se 11 ljudi obraćalo Rimac kako bi im ona, bez obzira na stvarno znanje, ishodila uspješno polaganje državnog stručnog ispita u Ministarstvu uprave, a na što je Rimac i pristala, piše N1

Prema neslužbenim informacijama N1 televizije, među tih 11 je nekoliko državnih tajnika iz raznih ministarstava, ali i bivša ministrica Gabrijela Žalac koju USKOK istražuje jer sumnja da je kontaktirala Rimac kako bi taj ispit sredila za njezinog brata.

Rimac je uhićena 29. svibnja te je dan kasnije Uskok protiv nje i još 12 osoba pokrenuo istragu zbog zlouporaba položaja i ovlasti, trgovanja utjecajem i primanja te davanja mita. Istraga je proširena 26. lipnja, a Uskok je u srijedu donio rješenje o još jednom proširenju.

Uskok je precizirao da se Rimac obraćala ispitivaču u Ministarstvu uprave koji je zajedno s još jednim članom državne ispitne komisije kandidatima osiguravao prolazak na ispitu. Ispitivač je pojedinim kandidatima i pribavljao ispitna pitanja prije polaganja ispita, nadodao je Uskok.

Josipi Rimac je 29. lipnja produljen istražni zatvor za 60 dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater