RIJEKA

PGŽ daje 100 tisuća kuna pomoći narodu Ukrajine

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Primorsko-goranska županija uplatiti će županijskom Crvenom križu 100 tisuća kuna za pomoć narodu Ukrajine, za nabavku namirnica, higijenskih i ostalih potrepština, izvijestila je u ponedjeljak zamjenica župana Marina Medarić.

Novac je namijenjen dvjema prijateljskim regijama, koje su zatražile pomoć - Černjihivskoj oblasti u Ukrajini te Zapadnopomeranskom vojvodstvu u Poljskoj na čijem je području najviše izbjeglih iz Ukrajine, kazala je zamjenica župana na konferenciji za novinare.

Predsjednik Županijske skupštine Marko Boras Mandić rekao je da je do petka, uoči vikenda, u Primorsko-goranskoj županiji smješteno 203 ljudi iz Ukrajine te da se procjenjuje da ih je sada, nakon vikenda, oko 250.

Dodao je da su svi u privatnom smještaju kazavši da se razmatra i organizirani smještaj izbjeglih iz Ukrajine.

Zamjenica Medarić dodala je da je kroz sustav određen broj kreveta kojima se raspolaže na području županije te da ljude, nakon što prijeđu granicu, raspoređuje i na pojedina područja smješta Civilna zaštita.

Marko Boras Mandić najavio je za četvrtak sjednicu Županijske skupštine kazavši da se najviše točaka dnevnog reda odnosi na koncesije, a raspravljat će se o prijedlogu izmjene prostornog plana, godišnjim i nagradama za životno djelo, izvještaju sustava Civilne zaštite.

Najavio je i sutrašnji sastanak svih klubova u Županijskoj skupštini s izvršnom vlašću, na kojemu će biti riječi o temama najavljene skupštine te o pomoći izbjeglima iz ratom zahvaćene Ukrajine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum