PRIZNANJE

OVO JE IZBOR KOJI NEŠTO ZNAČI: Hrvatska u izboru američkog virtuosa peta najbolja turistička destinacija na svijetu. Ispred su samo tri europske zemlje i jedna azijska

| Autor: Glas Istre

Američki Virtuoso, prestižna udruženje agencija za luksuzna putovanja, uvrstio je Hrvatsku među top 5 svjetskih destinacija za 2020. godinu.

Prema rezultatima Virtuosa, Hrvatska je za 2020. godinu uvrštena među top 5 svjetskih destinacija u čak tri kategorije. U kategoriji najpopularnije emerging, odnosno brzorastuće destinacije, Hrvatska je zauzela prvo mjesto te je iza sebe ostavila Antarktiku, Island, Japan i Portugal, dok je u kategoriji najboljih destinacija za milenijalce naša zemlja zauzela visoko treće mjesto iza Grčke i Balija, a ispred Islanda i Kambodže.

Hrvatska je u kategoriji najbolje globalne destinacije zauzela peto mjesto, a ispred su Italija, Grčka, Francuska i Japan.

"Hrvatski turizam u segmentu dalekih tržišta najveći turistički promet ostvaruje upravo iz SAD-a. Ovaj izvještaj koji dolazi od strane prestižnog udruženja poput Virtuosa dodatno potvrđuje odličnu poziciju koju naša zemlja uživa na nama iznimno važnom američkom tržištu te potvrđuje da je Hrvatska u društvu vodećih odredišta za goste istančanog ukusa", izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, naglasivši kako je u dosadašnjem dijelu godine s tržišta SAD-a ostvareno gotovo 627 tisuća dolazaka i preko 1,7 milijuna noćenja što predstavlja rast od 12 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum