PLENKOVIĆ:

Odlučili smo da se raspusti ličko-senjski HDZ, Milinović ostaje župan


Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a održalo je sjednicu u 17 sati, nakon koje se predsjednik stranke i premijer Andrej Plenković, obratio novinarima.

"Milinović ostaje župan, on je direktno izabran. On je član Predsjedništva, donijeli smo političku odluku da se raspusti ličko-senjski HDZ, nakon čega ćemo imati izbore", rekao je Plenković, dodavši da se jučerašnja konferencija za novinare u Lici uopće nije trebala dogoditi, te da su današnje odluke na sjednici posljedice te konferencije, prenosi televizija N1.

"Današnja sjednica je konsenzus svih članova", rekao je Plenković.

"Nema frankcija u HDZ-u. Postoji politika stranke, postoji politika Vlade. Stranku vodim malo više od godinu i pol, u tom razdoblju pobijedili smo na parlamentarnim izborima. Stranka je konsolidirana. Ova Vlada je pokazala najviši duh partnerstva i surađivanja sa županijama", rekao je Plenković.

Darko Milinović je rekao da je za njega odluka očekivana. "Nisam razočaran. Ne smatram to porazom. Ja sam jučer podnio ostavku, ovo je očekivana odluka. Idu izbori za predsjednika i županijski odbor i ja sam je svjesno jučer dao", rekao je Milinović, dodavši da je na sastanku bilo dosta rasprave. (Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of