SLUČAJ PREDSJEDNIKOVE ŽENE

NALAZ INSPEKCIJE: Malom Milanoviću ostaju petice, ali zbog onog što je rekla profesorica matematike, u slučaj će se uključiti policija

| Autor: Glas Istre
Sanja Musić Milanović (CROPIX)

Sanja Musić Milanović (CROPIX)


Dvije zaključene petice, prepravljene sinu Sanje i Zorana Milanovića nakon završetka nastavne godine iz prethodno zaključenih četvorki, neće biti poništene, piše Jutarnji list.

Ravnateljici Klasične gimnazije izrečen je obavezni prekršajni nalog zbog manjkavosti u školskoj dokumentaciji, a nastavnica matematike - sudeći po nalazu prosvjetne inspekcije - mogla bi dobiti pisano upozorenje zbog promjene ocjena.

Kako su potvrdili iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, nalaz prosvjetne inspekcije u Klasičnoj gimnaziji inspektor će proslijediti policiji zbog utvrđivanja mogućih pritisaka na nastavnicu matematike. Kako navode, nastavnica je izjavila da je promijenila zaključene ocjene nakon nastavne godine jer je od nje "traženo da to učini".

Nije se, međutim - tvrde u Ministarstvu na temelju nalaza inspektora - izjasnila je li bilo pritisaka da to učini od strane ravnateljice škole ili druge osobe.

Zbog toga će Ministarstvo taj dio slučaja prepustiti policiji.

Kako potvrđuju iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, vezano uz promjene zaključenih ocjena, inspektor je utvrdio da je nastavnica matematike ocjenu (vrlo dobar) promijenila u odličan i unijela u rubriku e-dnevnika 27. lipnja, dakle šest dana od završetka nastavne godine. Istoga dana ta je ocjena potvrđena i na sjednici Razrednoga vijeća. Time inspektor smatra da su ocjene formalno-pravno valjane.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini