KAMPANJA

JUGOSLAVIJA - VJEČNA TEMA: Predsjednica ocrnila Nogometni klub Rijeku, gradonačelnik Obersnel joj žestoko uzvratio, a potom se javio Škoro

| Autor: Glas Istre

Kolinda Grabar Kitarović ponovo podiže buru svojim izjavama o vremenu Jugoslavije. Nakon što je u Americi ponovila svoju tezu o željeznoj zavjesi, u nedjelju je u Splitu ocrnila nogometni klub iz svog rodnog grada. 

"Kao Riječanka sam odlazila na utakmice Rijeke, ali naša Rijeka je tada bila nekakav rezervni klub za Partizan i Crvenu Zvezdu i domaći igrači koji su bili dobri i kvalitetni odlazili su u Hajduk, nešto malo u Dinamo. Dinamo i Hajduk bili su toliko blizu mojem srcu. Nogomet je za nas koji smo voljeli Hrvatsku bio puno, puno više od nogometa. Značio je narodno zajedništvo. Bio je ono što je povezivalo sve od juga do sjevera", rekla je predsjednica. 

Iz HNK Rijeke na ovo nisu reagirali, ali je reagirao gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, koji je na internetu napisao:

"Nakon što je iz Željezne zavjese sa crvenim pasošem otišla na školovanje u SAD, KGK danas izvrijeđala NK Rijeku kao rezervni srpski klub. Pa koliki je taj rezervar gluposti? Gdje je kraj?", napisao je Obersnel na Twitteru.

Danas tijekom dana na ovu je temu reagirao i Miroslav Škoro, koji je prvo na društvenim mrežama napisao "Rijeka je super", a kasnije je objavio duži komentar o Jugoslaviji: 

"Da nije smiješna, bila bi tragična rasprava o tome je li bivša država bila iza željezne zavjese ili nije. Ne znam tko je smješniji ili tragičniji - osoba koja, u nedostatku bilo kakvog suvislog programa, prodaje jeftine štoseve ili oni koji se pecaju na tu udicu. U vremenu kad nas po svim pokazateljima prestižu Bugarska i Rumunjska, kad stotine tisuća naših ljudi, u najboljim godinama, odlaze graditi neke druge države, kad se ne zna hoćemo li za koju godinu imati za mirovine, kad su građani izgubili povjerenje u državne institucije, naši “veleumnici” i najveća “veleumnica” među njima bave se Titom, Staljinom i pokretom nesvrstanih. Ovome može na kraj stati samo probuđeni i osviješteni narod. SAD IL' NIKADA!", napisao je Škoro.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater