ZAGREB

Hrg: Ako se partneri usuglase, možemo očekivati datum raspuštanja Sabora

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednik HDS-a Branko Hrg izjavio je u četvrtak uoči sastanka koalicijskih partnera da ako se predstavnici parlamentarne većine usuglase oko prijepornih točaka, onda možemo očekivati prijedlog premijera Andreja Plenkovića za datumom raspuštanja Hrvatskog sabora.

"Ako su se svi partneri unutar koalicije uspjeli usuglasiti oko prijepornih točaka, onda možemo očekivati i prijedlog premijera za datum raspuštanja Sabora i eventualno datum održavanja izbora", rekao je Hrg novinarima pred Banskim dvorima.

Kaže kako ne zna kada bi mogao biti raspušten Sabor, to je stvar koju premijer mora preuzeti na sebe. "Ako bi se usuglasili, to bi moglo biti čak i u ponedjeljak", kazao je.

Na pitanje žuri li HDZ s izborima, Hrg je kazao da parlamentarna većina i vodeća stranka u njoj uvijek ima mogućnost određivanja datuma izbora u izbornoj godini. 

"To je legitimno pravo i ne treba ga drugačije gledati. Budimo svjesni da epidemiolozi i ljudi iz struke najavljuju da bi se najesen mogao vratiti koronavirus", kaže Hrg.

Na pitanje je li mu svejedno kada bi se održali izbori, Hrg kaže - apsolutno da.

"Znamo da je prijepor zakon o gradu Zagrebu, nadam se da će partneri unutar sebe to usuglasiti. To je prijepor između gospodina Bandića i HNS-a. Vjerujem da je premijer dobro napravio kada je to prerezao", smatra Hrg.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater