NOVI GRADONAČELNIK PULE

FOTO / ZORIČIĆ U PRVOM POSJETU: Otišao u Split kod Ivice Puljka, predao mu i dres Istre 1961

| Autor: Hina, snimio Saša Burić (CROPIX)


Pulski gradonačelnik Filip Zoričić sastao se danas s Ivicom Puljkom, također novim gradonačelnikom Splita. Zoričiću je to prvi posjet van Pule od kad je preuzeo dužnost prošli petak.

Razgovarali su o suradnji dva grada i mogućim zajedničkim projektima, a zajedno su i prošetali središtem Splita.

Puljak je izjavio kako mu je drago što u prvoj službenoj posjeti Splitu može dočekati Splićanina i pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića. "Razgovarali smo o zajedničkim temama, budućoj suradnji na području kulture i znanosti, o mogućim zajedničkim projektima i o tome da Split i Pula postanu važniji gradovi, da bolje upravljaju resursima koje imaju", kazao je Puljak.

Zoričić je rekao kako je posjet Splitu za njega emotivan trenutak s obzirom da je to njegov grad iz kojeg je otišao sa 18 godina a u Puli živi već 21 godinu. Vjeruje da će surađivati sa splitskim gradonačelnikom, posebno na polju kulture i obrazovanja, a dodao je kako Split i Pulu spaja i Marko Marulić, otac hrvatske književnosti.

"Spomenik Marku Maruliću u Puli, Marulićeva ulica, dvije gimnazije, moja bivša gimnazija u kojoj sam do nedavno bio ravnatelj i Marulićeva gimnazija će biti škole partneri. Na tome ćemo raditi. U kontekstu znanosti, kulture i obrazovanja nam je posebno važna suradnja pulskog i splitskog sveučilišta", rekao je Zoričić.

Mišljenja je da Puljak i on mogu mijenjati pristup i pogled na politiku, a da svađalačka politika puna interesa i lobija treba postati prošlost. Smatra da je moralni zadatak dvojice gradonačelnika da spajaju dva mediteranska bisera na Jadranu.

Zoričić je Puljku donio žuti dres Istre 1961 s prezimenom novog splitskog gradonačelnika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter