DIGLO SE JE PUNO BUKE

Dežulović odgovorio na prozivke zbog njegovog teksta "Je** vas Vukovar"

| Autor: Glas Istre
Boris Dežulović

Boris Dežulović


Boris Dežulović, autor kolumne pod naslovom "Jebo vas Vukovar" objavljene na portalu N1 televizije, u emisiji Novi dan te iste televizije objasnio je o čemu govori njegov tekst, koji je izazvao brojne reakcije.

Dežulović kaže da je reakcije očekivao, odnosno da su one za njega – svakodnevica. Već 35 godina, rekao je, dobija reakcije na svoje kolumne.

- Ako se očekuje od mene isprika, slabo se očekuje. Ne namjeravam se ispričavati nikome, niti imam potrebu za to. Ako je itko ovdje uvrijeđen, neki nevini ljudi ili žrtve obitelji, nisam ih ja uvrijedio, nego su ih uvrijedili oni koji trguju tim njihovim žrtvama, o čemu je u mom tekstu riječ. A što se tiče podrivanja poretka države, to radim već 35 godina, dakle, ništa novo. Kako dođe koja država, ja je podrivam. Jedini je problem što ja to u ovom tekstu ne radim, rekao je Dežulović, koji je pojasnio da je njegov tekst o "jeftinoj konjokradičkoj trgovini groznom žrtvom Vukovara".

- Tu žrtvu znam bolje od mnogih koji sada skaču na stražnje noge, jer sam bio tamo. Ne moraju oni meni govoriti što je Vukovar i kakav je Vukovar bio. Ja to znam, ja sam to vidio, rekao je Dežulović.

Govoreći o poanti teksta, o činjenici da je u deset proteklih godina Vukovar napustilo 5.500 ljudi, Dežulović je dodao:

"U takav Vukovar Vlada je uložila milijarde kuna. Samo, u što je ulagano? U kakav grad je ulagano? Ulagano je u spomen-kosturnicu, grad za mrtve. Vukovar nije grad za žive niti je planirano da bude grad za žive. To je planirano kao grad koji će biti vječna opomena i domoljubna mjera za nas ostale. Za Vukovarce i one koji sebi to mogu priznati, to nije grad za njih i to znaju ovih 5.500 što su otišli. Njih treba pitati zašto su otišli, sigurno nisu otišli zato što je u Vukovaru dobro uloženih nekoliko milijardi kuna za njihov život."

Njegovu kolumnu, dodao je, brojni nisu razumjeli, što se vidi iz komentara.

- To je tekst u kojem ja tu psovku izgovaram u ime tog grada, a dao sam si to pravo, jer sam bio tamo kad je umirao, zato što znam što je Vukovar bio i što je danas. Znamo kako se čitaju tekstovi u novinama, ljudi, nažalost, ne čitaju, rekao je Dežulović, istaknuvši da je priča o Vukovaru danas "jeftina stiroporska parola", odnosno da je Vukovar "grad koji služi za mjerenje domoljublja i plašenje Hrvata i Vukovaraca".

"To jednostavno nije grad za žive ljude", rekao je Dežulović, koji smatra da ne bi smjelo postojati vremensko ograničenje za priču o Vukovaru.

- Kao što ne bi trebao postojati ni limit za poštivanje žrtve. Dakle, ne samo 18. studenoga. Ako mislimo na ljude koji oplakuju svoje mrtve, oni ne misle na njih samo 18. studenoga, nego cijelu godinu. Ajmo misliti na te žrtve cijelu godinu, ali ajmo i živjeti. Meni je potpuno blesavo da je jedan Penava, kad je postao gradonačelnik, obećao da će Vukovar biti grad za sve ljude i nitko iz njega nikad neće otići, a u deset godina, bogami, otišlo 5 hiljada ljudi, a ako ostane, za 30 godina neće više nitko živjeti u Vukovaru, zaključio je Dežulović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of