POREČ

Dan grada Poreča - bez proslave

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Poreč danas obilježava Dan grada, a po prvi put u modernoj povijesti, zbog protuepidemijskih mjera koje su i dalje na snazi, neće se održati svečana sjednica Gradskog vijeća kao ni dodjela povelja zaslužnim građanima.   

Porečki gradonačelnik Loris Peršurić čestito je građanima Poreča Dan grada.

Peršurić je vodio izaslanstvo Grada Poreča koje je položilo vijence i zapalilo svijeće uz spomen-obilježje poginulim borcima u Narodnooslobodilačkom ratu pokraj gradske palače. Bili su tu i predsjednik Gradskog vijeća Adrian Jakus i predsjednik porečke Udruge antifašističkih boraca i antifašista Arduino Matošević.

"U ovim izuzetnim vremenima, važno je na ovaj skroman, ali ponosit način prisjetiti se svoje povijesti i svih onih koji su dali svoj život za našu slobodu", poručio je Matošević.

Porečki gradonačelnik rekao je da je Istra zbog brze i dobre reakcije na cijelu situaciju vezanu uz koronavirus postigla do sada odlične rezultate.

"Prvi smo u Hrvatskoj uveli mjere kontrole i ograničenja, a sad prvi s puno opreza krećemo prema normalizaciji. Ponavljam, to je rezultat dobre reakcije cijelog lokalnog sustava, ali prije svega discipline ljudi koji su bili strpljivi i poštovali sve mjere. Hvala im na tome", rekao je Peršurić.

 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater