nezadovoljstvo raste

Više od polovine zaposlenih u Hrvatskoj očekuje isplatu regresa. Evo kome bi trebalo "sjesti" najviše novca na račun

| Autor: Glas Istre
(Snimio Igor Kralj/Pixsell)

(Snimio Igor Kralj/Pixsell)


Više od polovine zaposlenih u Hrvatskoj, njih 56%, očekuje isplatu regresa, dok je brojem dana godišnjeg odmora zadovoljan svaki treći radnik, pokazalo je istraživanje portala MojPosao, prenosi poslovni.hr.

U istraživanju je sudjelovalo gotovo 1000 ispitanika, a pokazalo je da regres očekuju u prosječnom iznosu od 327 eura, što je rast od 8% u usporedbi s 2023., kada je to iznosilo 302 eura.

Dok je 2020. regres očekivala svega četvrtina radnika, 24%, 2021. je taj postotak skočio na 39%, 2022. na 49%, a lani na 52%, istaknuli su s portala MojPosao, kojim upravlja Alma Career Croatia.

Regres u najvećoj mjeri očekuju ispitanici zaposleni u državnim tvrtkama i institucijama, 93 odnosno 94%, ali oni ujedno očekuju i najmanji iznos regresa, 279 eura.

Kako prenosi poslovni.hr, najviše novca trebalo bi "sjesti na račune" zaposlenika privatnih tvrtki u stranom vlasništvu, u kojima iznos od 365 eura očekuje nešto više od polovice radnika, njih 55%. S druge strane, najmanje optimistični su radnici privatnih tvrtki u pretežno domaćem vlasništvu, gdje svega 38% zaposlenih očekuje isplatu ove neoporezive nagrade i to u iznosu od 332 eura.

A zaposleni u RH u prosjeku na raspolaganju imaju 24,8 dana godišnjeg odmora, slično kao i lani. Brojem dana godišnjeg odmora zadovoljno je svega 29% radnika, što je značajno manje nego 2023. kada je 43% ispitanika isticalo zadovoljstvo po tom pitanju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter