PRESUDA

Sud presudio da Grad Zagreb nije diskriminirao udrugu U ime obitelji kad joj je odbio postaviti zastave

| Autor: Hina
(Snimio Davor Kovačević)

(Snimio Davor Kovačević)


Županijski sud u Zagrebu u novoj je presudi potvrdio da Grad Zagreb nije diskriminirao organizatore Hoda za život time što im je uskratio postavljanje zastava na gradske jarbole, priopćili su u nedjelju iz Grada.

Županijski sud je u ponovljenoj presudi od 12. lipnja zauzeo isto stajalište kao u svojoj prvoj presudi te nedvojbeno utvrdio da uskratom suglasnosti za postavljanje zastava Hoda za život nije došlo do diskriminacije, navedeno je u priopćenju Grada Zagreba.

“Bili smo uvjereni da ćemo dobiti ovu sudsku bitku protiv udruge U ime obitelji kao što smo je dobili i u slučaju mjere roditelj-odgojitelj” poručio je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Naglasio je da se zastave na gradskim jarbolima postavljaju za skupove koje gradska vlast podržava ili im je suorganizator, te da organizatorima Hoda za život u Zagrebu nije uskraćeno pravo na javno okupljanje i slobodu govora.

“Zadovoljni smo ovom presudom Županijskog suda. Mi smo gradska vlast izabrana demokratskom većinom zastupajući rodnu ravnopravnost i prava žena garantiranih Ustavom”, rekao je Tomašević.

Prvu presudu Županijskog suda u sporu između Grada i udruge U ime obitelji, ukinuo je Vrhovni sud zbog, kažu u Gradu, isključivo formalnih razloga, odnosno nedovoljno jasnog obrazloženja,

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter