PREKINUT SKUP

VIDEO / Obrtnici jedva spasili "živu glavu" od nevremena. Pogledajte kako im je vjetar pokidao šator

| Autor: Novi list
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


U Jastrebarskom je sinoć održan 2. Susret obrtnika i poduzetnika na koji su stigli predstavnici obrtnika iz cijele Hrvatske. Aktualne teme vezane uz njihov svakodnevni rad, rasprava o problematici s kojom se susreću te razmjena ideja i prijedloga za unaprjeđenje struke ostalo je u drugom planu s obzirom da je grad iznenada pogodilo jako olujno nevrijeme, prenosi portal obrtnik.hr.

U tom trenutku obrtnici su bili u dvorištu Udruženja koje se nalazu u širem središtu Jaske. Nalazili su se ispod velikog šatora gdje je bio organiziran domijenak.

Jak olujni nalet vjetra počeo je podizati šator i razdvajati metalne šipke. Zahvaljujući brzoj reakciji i zajedništvu, dio uzvanika držao je šipke, dok su ostali pridržavali platno koje im je vjetar trgao iz ruku.

Kako je to izgledalo pogledajte u prvom videu:

Mnogi su komentirali kako ovako jaku kišu i vjetar još nisu doživjeli te da meteorolozi nevrijeme na jaskanskom području nisu najavljivali.

Obrtnici su već bili potpuno mokri, a hrana se našla pobacana po podu.

S obzirom da se ekstremno vrijeme nije smirivalo, a opasnost od izbacivanja metalnih šipki nije prestajala, obrtnici su ih zajedničkim snagama odlučili odvojiti i šator spustiti na zemlju.

Kako je to izgledalo pogledajte u sljedeća dva videa:

Uslijed jakog nevremena lakše je ozlijeđen mlađi muškarac koji se ispred šatora poskliznuo i pao na tlo pa dobio posjekotine na ruci i nozi.

Predsjednik Udruženja obrtnika Jastrebarsko Saša Krljan zahvalio se svima na brzoj reakciji, ističući kako je najvažnije da nije nitko ozbiljnije stradao.

Ovogodišnji susret obrtnika i poduzetnika u Jastrebarskom bio je odlično organiziran. Šteta što je važan poslovni susret pokvarilo ekstremno i opasno nevrijeme koje niti prognostičari nisu uspjeli predvidjeti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter