IDS-ov europarlamentarac

Valter Flego: IDS okupio centristički blok za EU izbore

| Autor: Hina
Valter Flego (Snimio Mateo Levak)

Valter Flego (Snimio Mateo Levak)


IDS-ov europarlamentarac Valter Flego potvrdio je u ponedjeljak Hini da su okupili blok centrističkih stranaka, uz potporu nacionalnih manjina, koji će zajednički nastupiti na nadolazećim europskim izborima, jer Hrvatskoj i Europi žele ponuditi modernu, liberalnu i regionalnu snagu.

Kaže da su uspijeli okupiti grupaciju oporbenih i dosad vladajućih stranka pa će tako na listi, uz nositelja dosadašnjeg eurozastupnika IDS-a Valtera Flege, biti predstavnici Nezavisne platforme Sjever međimurskog župana Matije Posavca, HSLS-a, HNS-a, Reformista, SDSS-a, Socijaldemokrat Domagoj Hajduković, bivši SDP-ovac Rajko Ostojić te IDS-ovi koalicijski partneri PGS, Unija Kvarnera i Istarska stranka umirovljenika. Listu će, dodaje Flego, podržati neke druge manjinske stranke poput bošnjačke i talijanske, te šibensko-kninski župan Marko Jelić.

"Ideja je ponuditi jednu modernu, otvorenu, liberalnu i regionalnu snagu Hrvatskoj i Europi. Krenuli smo okupljati stranke i pojedince na idejama otvorenosti, građanske Europe i liberalizma, koji prihvaćaju takve vrijednosti i takva načela. Otvoreni smo za nacionalne zajednice i spremni smo stvoriti najjači liberalni blok u Hrvatskoj. Ta lista potvrđuje naš program te ćemo se truditi biti pozitivno iznenađenje ovih izbora", kazao je Flego. 

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus rekao je kako građanima žele ponuditi način života i pristup kakav imaju u Istri, odnosno suživot, toleranciju. kvalitetan odnos prema nacionalnim manjinama i liberalnim vrijednostima te uspješnu politiku koja u Istri daje rezultate.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum